Можливості та переваги інтернет-банкінгу

Можливості та переваги інтернет-банкінгу

17.11.21 18:20 8 549

Безготівкова оплата з використанням платіжних карток через мережу стає все більш популярною, а інтернет-банкінг відкриває для його користувачів все більші можливості. Представники банків не приховують, що інтерес клієнтів до цього сервісу досить високий. За оцінками фахівців, кількість користувачів інтернет-банкінгу зростатиме, тому що інтернет-банкінг дозволяє його заощадити, даючи можливість спілкуватися з банком із дому або з робочого місця. За допомогою системи дистанційного банківського обслуговування можна здійснювати банківські операції 24 години на добу сім днів на тиждень через глобальну мережу інтернет у захищеному режимі. До речі, тут ви можете завантажити додаток інтернет-банкінгу Monobank для Android.

Вартість інтернет-банкінгу

Підключення послуги найчастіше безкоштовне. У деяких банках видача нового комплекту сеансових ключів для доступу до системи обійдеться в символічну плату. Плата за користування інтернет-банкінгом здебільшого відсутня або зовсім невелика.

Якщо ж говорити про комісію, то за більшістю платежів вона або значно нижча, ніж у самому банку, або її просто немає. Комісія зазвичай стягується тільки за зовнішні платежі в інші банки, а також за деякі види послуг, де комісія передбачена постачальником.

Можливості інтернет-банкінгу

Можливості інтернет-банкінгу різноманітні. Як правило, за допомогою цієї послуги можна переглядати інформацію про залишки та рух коштів на рахунках та банківських картках, отримувати інформацію за кредитами, виписки за рахунками та картками, здійснювати перекази між власними рахунками та платежі в інші банки, а також конвертувати кошти за пільговим курсом.

Однак це далеко не основні можливості сервісу, що викликають підвищений інтерес у клієнтів. Можливість оплатити «комуналку» без черг та комісії приваблює їх набагато сильніше. Зайшовши в інтернет, можна погасити кредити, поповнити електронні гаманці, сплатити стільниковий та стаціонарний зв'язок, комунальні послуги, інтернет, цифрове телебачення, товари інтернет-магазинів, штрафи ДІБДР, навчання та ін.

Є й інші унікальні здібності. Наприклад, можна швидко переказати кошти на брокерські рахунки клієнта для участі у торгах різних біржах. Інші банки дозволяють через інтернет відкрити вклад.

Кількість послуг залежить від банку. У деяких кількість одержувачів платежу (мерчантів) невелика, в інших значно більша. Є банки, у яких кількість постачальників товарів та послуг становить кілька сотень, є банки, де рахунок іде на тисячі.

Безпека

Інтернет ніколи не вирізнявся конфіденційністю. Давно є думка, що якщо дані потрапили в інтернет, то їх легко вкрасти. Тому багато клієнтів, попри всі плюси інтернет-банкінгу, цей факт зупиняє. Проте банки серйозно підходять до питання забезпечення конфіденційності та роблять все, щоб гарантувати клієнту безпеку використання цієї послуги. У технології, що дають змогу розвивати інтернет-банкінг, інвестуються великі кошти. При цьому приділяється особлива увага системам безпеки та захисту даних клієнтів.

Як правило, система інтернет-банкінгу включає кілька ступенів захисту. Кожен платіж підтверджується одноразовим сеансовим ключем, секретний код запроваджується за допомогою віртуальної клавіатури, на мобільний телефон клієнта приходить смс про досконалу операцію, одна сесія може тривати не більше 15 хвилин, на обсяг платежів встановлено денні ліміти. До того ж за потреби сервіс можна заблокувати за дзвінком у службі клієнтської підтримки.

Необхідно дотримуватися нескладних та універсальних правил безпеки - працювати на комп'ютерах, яким довіряєте, акуратно зберігати інформацію, не повідомляти стороннім персональні дані, не допускати втрати пароля та коди доступу до системи.

У випадку будь-яких проблем або підозр, слід негайно повідомити про це банк-емітент, який випустив картку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 76)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
b2whats - 17.11.21

И правда креатив...супер!

аватар країна
Santa_Muerte_SC - 17.11.21

Help! У автора автограф можно взять?

аватар країна
zigmundvkafe - 17.11.21

Спасибо, статья очень помогла.

аватар країна
Arseniy_Kolesnikov - 17.11.21

Громкий заголовок и статья норм - можно ловить траф с ПС

аватар країна
Psychotherapist777 - 17.11.21

Знакомый стиль...

аватар країна
Fit998 - 17.11.21

Вы не правы.

аватар країна
g_y_s_t_a_f - 17.11.21

Неймовірно гарно!

аватар країна
thisismilo - 17.11.21

хорошая идея.