Базові причини поломки сільськогосподарської техніки

Базові причини поломки сільськогосподарської техніки

17.11.21 22:06 0 619

Зараз існує велика кількість незалежних аграрних підприємств, що діють зі своїми власними чи орендованими ділянками землі. Вони постійно змушені підключати до роботи велику кількість великої сільськогосподарської техніки, причому рідко вона буває у дійсно хорошому стані.

Найчастіше використовується сільгосптехніка з інших рук, тому тут завжди є ризик отримати несподіваний сюрприз у вигляді поломки. Якщо ви хочете мінімізувати ризики, то варто спочатку дізнатися більше про всі ті причини, які можуть призвести до поломки техніки. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://shop.astra-group.ua/, в якому можна придбати запчастини для сільгосптехніки в Україні.

Чому сільськогосподарська техніка виходить з ладу

У той момент, коли ви починаєте шукати елементи приводу та ГСТ для комбайна ДОН 1500 або будь-які інші деталі, що виходять з ладу, вас може зацікавити питання, а що сталося. Адже в більшості випадків поломка могла б бути прогнозованою і в результаті вирішити її можна було набагато простіше.

Давайте детальніше розглянемо основні причини, які можуть призвести до поломки сільськогосподарської техніки в цілому, та деяких її деталей зокрема.

Природний знос

Вся річ у тому, що кожна окрема деталь має свій власний термін експлуатації, після якого вона просто вийде з ладу. Отже, у цій ситуації можна заздалегідь підготуватися до поломки та мати у запасі деякі специфічні деталі, які найближчим часом потрібно буде замінити.

Оскільки техніка найчастіше використовується вже не нова, то й деталі можуть бути вже на межі своєї працездатності. Вам варто запам'ятати, що завжди потрібно проводити регулярні технічні огляди техніки, щоб уберегти її від частих поломок та спробувати врятувати її наперед. Як мінімум, це дозволить вам ще перед початком сезону провести огляд та купити всі ті деталі, які в результаті можуть вийти з ладу.

У деяких випадках може виникнути потреба замінити деталі ще до того, як вони перестануть працювати. Такий підхід допоможе вам уникнути серйозніших поломок, адже часто навіть незначна несправність може призвести до поломки великої частини.

Насправді саме природне зношування деталей стоїть на першому місці серед причин поломки сільськогосподарської техніки. Стежити за цим процесом досить просто, якщо ви зможете як слід налагодити процес проведення регулярних технічних оглядів.

Неправильна експлуатація техніки

Вам також варто завжди дотримуватись певних правил експлуатації, які можуть уберегти техніку від передчасної поломкиРіч у тому, що багато підприємців ігнорують банальні розпорядження з техніки безпеки та правил використання техніки.

У результаті неї йде вищий рівень навантаження, що безумовно погано позначається на працездатності деталей. У цій ситуації вони можуть набагато швидше виходити з ладу, що, безумовно, погано і призведе лише до додаткових витрат. Так що в гонитві за економією та збільшенням швидкості роботи, ви швидше за все отримаєте протилежний ефект.

Неправильне зберігання техніки під час простою

Оскільки аграрний сектор має сезонний характер робіт, тут завжди дуже важливо докласти певних зусиль до того, щоб приміщення, в якому техніка зберігається більшу частину року, відповідало деяким правилам.

Такі деталі, як електроустаткування для комбайна Дон-1500 та багато інших частин, можуть просто псуватися під впливом зовнішніх факторів. Якщо ви зберігатимете техніку в непризначеному для цього місці, то це призведе до серйозних проблем.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 83)

КОМЕНТАРІ