Сергій Надал спільно з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем оглянули у Тернополі один з найбільших Центрів вакцинації населення

Сергій Надал спільно з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем оглянули у Тернополі один з найбільших Центрів вакцинації населення

18.11.21 08:06 0 407
16 листопада під час свого перебування у Тернополі Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з міським головою Сергієм Надалом ознайомилися з роботою найбільшого у місті Центру масової вакцинації населення, розгорнутого на просп. Злуки, 45.

«Центр вакцинації населення від COVID-19, що розташований на базі Центру дозвілля і молодіжних ініціатив ім. Довженка», є одним із найпотужніших у Тернополі, де щодня вакцинуються від 600 до 1500 осіб. Загалом з початку роботи центру тут проведено 54 тис. щеплень, – розповів Сергій Надал. – У місті для проведення вакцинації від коронавірусу створено 7 бригад, кожна з яких проводить близько 100 щеплень на день. На 54,5% жителів Тернопільської громади отримали щеплення першою дозою, а 36,3% мешканців пройшли повний курс вакцинації. Також вакциновано 103 дитини».

Нагадаємо, Тернопіль став четвертим містом в Україні, після Києва, Одеси та Львова, де було відкрито центр масової вакцинації населення. Так, станом на 16 листопада у Тернополі проведено 156 207 щеплень від коронавірусу.

Денис Шмигаль під час брифінгу наголосив, що вакцинація на залишається найбільш ефективним способом боротьби із COVID-19.

«Ще раз наголошую, що усі наявні в Україні вакцини є безпечними та ефективними. Ми повинні наростити темпи проведення вакцинальної кампанії, оскільки щеплення вберігає життя й здоров’я. Вакциновані люди хворіють рідко або ж у легкій формі, тому закликаю громадян звернутися до найближчих пунктів щеплення та захистити себе й рідних», - пояснив очільник Уряду.

Додамо, у Тернополі працює шість пунктів вакцинації, де проводиться щеплення всіма видами вакцин:

* Центр дозвілля і молодіжних ініціатив ім. Довженка просп. Злуки, 45.

( Pfizer-BioNTech).

* ТЦ «Епіцентр» вул. Поліська, 7 (Pfizer-BioNTech).

* ТРЦ «Подоляни», вул. Текстильна, 28 (CoronaVaс, Moderna).

* ТЦ "Орнава" вул. Анатолія Живова, 15А (CoronaVaс).

* вул. Шпитальна, 4 (AstraZenekа).

* КП «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» ТМР вул. Руська, 47. (Pfizer-BioNTech, CoronaVaс, AstraZenekа).

Для зручності громадян та метою економії часу жителі Тернопільської міської територіальної громади можуть попередньо записатися на вакцинацію на сайті https://www.medical.te.ua/ua/.

Отримати консультацію щодо вакцинації, термінів ревакцинації, місця проведення вакцинації та графіку роботи центрів вакцинації населення можна за телефоном гарячої лінії +380678811066.

Також графік роботи центрів вакцинації населення систематично оновлюється на сайті Тернопільської міської ради та на сайті відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Металопластикові вікна: ...
Наступна новина: У Тернополі три покинутих ...

КОМЕНТАРІ