Кому довірити ремонт офісу в Києві?

Кому довірити ремонт офісу в Києві?

22.11.21 11:13 5 910

При виборі підрядника для ремонту офісу потрібно знайти надійну, відповідальну компанію, яка виконає роботи якісно,  вчасно. Завдання складне — у Києві працюють сотні організацій та тисячі будівельних бригад. Як же вибрати когось конкретного? Нумо розберімося. Ну а допоможе нам в цьому співробітник компанії Partner Create, яка безпосередньо займається ремонтами офісів у столиці.

Чи варто наймати бригаду?

Зазвичай це група робітників, майстрів «на всі руки», які обіцяють впоратися і з електрикою, і з укладанням плитки, і з установкою сантехніки. Ціна послуг мінімальна, але і їх якість не буде високою. Наймати бригаду можна лише за умови дуже обмеженого бюджету, якщо замовник готовий контролювати роботи та витрату матеріалів щодня, якщо він може самостійно оцінювати якість обробки, правильність застосування технологій. Навіть у цьому випадку відповідальності за результат ніхто не несе: якщо через кілька тижнів або місяців виявиться шлюб, пред'являти претензії не буде кому.

Фірма надійніша?

Не завжди. Потрібно оцінити, як організовано роботу, перевірити дозвільну документацію в компанії, подивитися, який договір вона пропонує укласти. Є кілька моментів, на які варто звернути увагу, а саме:

Фіксована ціна

Її називають за ремонт одного квадратного метра офісу, не оглянувши його заздалегідь, не узгодивши обсяг робіт. Це обман. Або названа вам вартість постійно підвищуватиметься, змінюватися, переглядатиметься, або вам називають максимально завищену суму. Як повинно бути?

Спочатку компанія направляє своїх фахівців (інженерів, дизайнерів, виконроба) на об'єкт. Співробітники оглядають його, обговорюють із замовником запланований ремонт. Після цього можна назвати приблизну суму. Її визначають, ґрунтуючись на фіксованій вартості робіт, послуг. Точну ціну ремонту для конкретного об'єкта розраховують у кошторисній документації. У кошторисі перераховані всі види робіт, їх обсяг, матеріали, всі супутні витрати. Вона складається з урахуванням проектної документації.

Ідемо у гості

Найкраще відвідати офіс обраної компанії — переконатися, що він існує насправді, переглянути відгуки, ліцензії, реєстраційні документи. Якщо вас відмовляються приймати в офісі фірми, не дають ознайомитися з документами, показують ліцензії зі строком, що минув, або інші недійсні папери, краще шукати іншого підрядника. Якщо з паперами та офісом все гаразд, зверніть увагу на дату реєстрації юрособи. Бажано, щоби компанія працювала не менше трьох років.

Оцінюємо документи

На початку співробітництва підрядник укладає із клієнтом договір підряду. Окремо затверджують та підписують кошторис на ремонт офісу, ресурсну відомість (список будівельних, оздоблювальних матеріалів), план-графік виконання ремонту. Кошторис повинен бути деталізований: у ньому чітко вказують склад робіт, ціни, метраж, остаточну вартість для кожного з етапів, для всього обсягу робіт.

План-графік перевіряють, звертаючи увагу на технологічні терміни: штукатурка повинна сохнути 3-7 днів, наливна підлога повинна встигнути набрати міцність та ін. Занадто короткі терміни можуть вказувати на неякісне проведення робіт. Додатково будівельна компанія передає клієнту копії дизайн-проекту та технічної документації із розрахунками.

Перевіряємо цифри

Ремонт офісу починається після підписання договору та внесення передоплати. Її розміри, умови внесення прописуються окремо. Зазвичай, замовник вносить 50 % передоплати за послуги, 100 % передоплати за будматеріали (для всього обсягу робіт або для поточного етапу). Деякі підрядники складають графік платежів відповідно до поетапного виконання ремонту. У договорі мають бути прописані штрафи для виконавця. Зазвичай це — 0,2-0,6 % вартості робіт, які не були виконані вчасно, за кожен день прострочення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 79)
Попередня новина: Переваги онлайн-казино ...
Наступна новина: Клиника Mylor в Запорожье

КОМЕНТАРІ

аватар країна
rumpelrumpel - 22.11.21

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?

аватар країна
Buratozzz - 22.11.21

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
Crutt - 22.11.21

Откуда берете инфу для постов если не секрет?

аватар країна
sternik - 22.11.21

Очень хороший пост! Спасибо за проделанную работу!

аватар країна
ivankinalec - 22.11.21

что-то в этом есть, безусловно