Переваги та недоліки піноблоків

Переваги та недоліки піноблоків

22.11.21 13:35 1 619

Перш ніж розглядати плюси та мінуси піноблоку, з'ясуємо, що він собою являє. Піноблок - це пінобетон з пористою структурою, який одержують в результаті спінювання бетону. Особливо він популярний при будівництві одно- та двоповерхових будівель, тому використовується для будівництва приватних будинків. А тепер перейдемо до переваг та недоліків піноблоків. Ну а розповість нам про це співробітник заводу Бетонера: https://betonera.ua/ua/products, де безпосередньо можна замовити піноблоки в Херсоні та області.

Переваги

Дуже зручно при будівництві, що цей матеріал дуже еластичний. Він просто підганяється, його можна різати, пиляти, і в таку стіну можна сховати дроти і навіть труби. Піноблок має чудову звукоізоляцію, а завдяки його комірчастій структурі в приміщенні створюється власний мікроклімат. Блоки мають значні розміри, за рахунок чого прискорюється будівництво будівлі.

Попри розмір, вага піноблоку мала, що не лише спрощує роботу з ним, а й знижує витрати на фундамент. Мала теплопровідність блоків дозволяє зменшити товщину стіни. Будматеріал є екологічним та не піддається впливу гризунів, комах.

При дії вогню не виділяються токсичні речовини, при цьому він має високу стійкість до відкритого вогню. Ціна блоку хоч і не найнижча, але якщо розрахувати вартість зведення стін з блоків та цегли, то насправді виявиться, що блоки дешевші, тому що їх необхідно набагато менше.

Багато мінусів даного будматеріалу легко можна усунути, а позитивні якості дуже істотні. Найкраще при будівництві поєднувати піноблоки з іншим будівельним матеріалом, тоді вдасться нівелювати недоліки піноблоку.

Недоліки

Основним мінусом є необхідність застосування каркасного способу будівництва. Спосіб цей трудомісткий і потребує досвіду, але без нього ніяк не обійтися. Також не завжди блоки мають правильну геометричну форму, це відбувається, коли виробник економить на сировині та знижує якість продукції.

Виправити такий недолік досить складно, тому треба купувати продукцію у перевірених виробників. Крихкість будматеріалу ускладнює його транспортування, тому що легко ушкоджується. З цієї причини при усадці будівлі у стінах утворюються тріщини. Після закінчення часу, в результаті взаємодії цементу та вуглекислого газу, у структурі блоку утворюється крейда, що вплине на усадку самого блоку.

Пориста структура як позитивні якості надає, а й негативні, через це блоки накопичують вологу. Тому необхідно під час будівництва забезпечити гідроізоляцію блоків. При будівництві обов'язково здійснюється армування стін кожні 4-5 ряду кладки. Зовнішній вигляд піноблоків недостатньо естетичний, тому стіни оздоблюють зовні та всередині.

Для встановлення підвісної системи не можна використовувати звичайні шурупи, а тільки з пластиковими наконечниками. Пористість блоків який завжди дає позитивний ефект. У люті холоди в блочних будинках стає холодно, а в літню спеку навпаки дуже спекотно. Це усувається внаслідок утеплення зовнішньої стіни будівлі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 90)
Попередня новина: Клиника Mylor в Запорожье
Наступна новина: Доставка піци: головні ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ChinaPhoe - 22.11.21

Полезного много нашла для себя