Можливості обладнання для реабілітації інвалідів

Можливості обладнання для реабілітації інвалідів

23.11.21 09:14 4 2438

Суспільство поки що мало що може запропонувати інвалідам — і морально, і технологічно. Інвалідність - це ізоляція від світу, повсякденні складності, втрата роботи та самостійності. Тільки вдома, серед близьких людей та звичних реабілітаційних виробів людина почувається відносно спокійно. Якщо не всі, то хоча б частина проблем, пов'язаних з обмеженням рухових можливостей, вирішує реабілітаційне медичне обладнання.

Головне завдання медичної техніки — створити такі умови, щоб порушені фізіологічні механізми знову запрацювали: відновити нервову прохідність, зміцнити м'язові волокна, повернути рухливість кінцівкам.

Лікувальна фізкультура – обов'язковий етап домашньої реабілітації.

Для відновлення після травм та захворювань застосовують спеціальне медичне обладнання:

  • імітатори ходьби;
  • багатофункціональні тренажери;
  • гімнастичні комплекси.

На першому етапі заняття на такому устаткуванні проводяться вправи під медичним наглядом. Багато реабілітаційних центрів пропонують послугу виклику медсестри додому для правильного підбору інтенсивності та періодичності фізичних вправ (відповідно до приписів лікаря), вимірювання тиску, пульсу, контролю загального стану пацієнта.

Відмінну підтримку в переміщеннях по будинку надають такі пристрої, як ходунки (звичайні та ролатори), милиці, крісла-коляски, тростини. З цими виробами людина почувається самостійніше, може долати невеликі відстані, не вдаючись до допомоги.

Дуже важливо правильно обладнати спальню — медичне ліжко з протипролежневим ортопедичним матрацом, підйомником, столом, що регулюється, пристосуванням для захоплення предметів створить навколо хворого керовані умови, зменшить дискомфорт і тривожність. Сьогодні розроблені спеціальні санітарні пристосування для інвалідів у вигляді крісел та стільців: вони легко регулюються по висоті, оснащені знімним судном та зручними підлокітниками.

Багато дивовижного сталося останнім часом у технологіях протезування. Біонічні руки та ноги – протези нового покоління, здатні повністю замінити втрачені кінцівки.

Закладена в них міоелектрична технологія є сенсором, який при зіткненні зі шкірою фіксує нервові імпульси, що надходять від м'язів, імітуючи безліч функцій, властивих людській руці або нозі.

На жаль, є такі проблеми, як висока вартість високотехнологічних реабілітаційних пристроїв, неоднакові можливості для людей з різним достатком, але прогрес у технологіях вселяє надію на те, що інтелектуальні шарніри та роботизовані протези з часом стануть такою ж медичною нормою, як тростини та милиці, і люди, що втратили кінцівки, проживатимуть повноцінне, активне життя.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 85)
Попередня новина: Діагностика автомобіля ...
Наступна новина: Копіцентр: як вибрати?

КОМЕНТАРІ

аватар країна
vizionguide - 23.11.21

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
gtwotp - 23.11.21

Супер! Автору - респект:)

аватар країна
anything4hype - 23.11.21

я уже писала об этом в своем блоге

аватар країна
Og420kuhs - 23.11.21

я уже писала об этом в своем блоге