Проєкт «Твоя мрія» рятує життя: жінка з вадою серця безпечно народила доньку в Інституті Амосова

Проєкт «Твоя мрія» рятує життя: жінка з вадою серця безпечно народила доньку в Інституті Амосова

23.11.21 11:04 21 857

Проект «Твоя мрія» купив на другий мільйон гривень благодійних коштів нове медичне обладнання у відділення «акушерська кардіологія» в Інститут Амосова -  СРАР-апарат штучної вентиляції легенів, хірургічний аспіратор, білірубінометр та лампу для фототерапії. Рухаємось до позначки 3 мільйони і більше, аби придбати ще більше життєво необхідного обладнання для зцілення сердець мам і малюків.

Перша в Україні жінка з вадою серця, що вижила після складної операції Сеннінга, народила первістка в Інституті Амосова. Благодійний проєкт «Твій день. Твоя мрія» на 1+1 врятував ще одне маленьке життя. Історія цієї молодої матусі – яскравий приклад здійснення мрії.

29-річна Стефанія Рубінова з Одещини, яка є постійною глядачкою 1+1, 18 листопада вперше стала мамою. Її малеча – дівчинка – з’явилася на світ завдяки кесаревому розтину у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова. Наступного дня після успішної операції у реанімації її відвідали ведучі «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір та Руслан Сенічкін. Цю зворушливу зустріч, а також історію самої породіллі, показали наживо в ефірі «Твій день». Зі студії щасливу матусю вітали ведучі Стася Ровінська, Володимир Рабчун та Єгор Гордєєв.

Стефанія Рубінова народилася у 1992 році. При народженні дівчині поставили серйозний діагноз: транспозиція магістральних судин. На той час в Одесі не було лікарів, які б могли допомогти малечі. Мама і бабуся повезли 5-місячну Стефанію до Києва лікарям Інституту Амосова.

«Дитинка народилася з судинами, які були навхрест. Такі немовля можуть померти без операції», - пояснив головний лікар Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Сергій Сіромаха.

На той час за щасливим збігом обставин до Інституту приїхав професор-кардіолог з Австралії, який навчив українських хірургів, як робити таку складну операцію. Так Стефанія Рубінова стала першою в Україні, кому успішно зробили надскладну операцію Сеннінга. З вимкненим серцем маля тоді провело на операційному столі 6 годин. До речі, в Інституті Амосова і досі працює лікар-анестезіолог Андрій Мазур, який був присутній на тій операції.

Після повернення додому Стефанія почала жити нормальним життя. Зараз вона вихователька і психологиня у дитячому садочку. Працюючи з маленькими дітьми, Стефанія довгий час мріяла про те, щоб і самій стати мамою.

І ось через 29 років вона повернулася до Інституту Амосова, щоб безпечно народити свою першу дитину. Дівчинку назвала Поліною. Немовля одразу після народження поклали у реанімаційний бокс Lifetherm, що придбали завдяки благодійним внескам українців у проекті «Твоя мрія». 

Руслан Сенічкін та Людмила Барбір привітали породіллю квітами та подарунками, а також розпитали про самопочуття:

«Все добре. Ми тримаємося. Лікарі тут хороші, я їм повністю довірилася», - сказала Стефанія своїм улюбленим телеведучим і глядачам шоу «Твій день», та доповнила, що постійно треба вірити у краще і налаштовуватися на позитивні думки. Молода матуся Стефанія сама також бере участь у благодійному проекті «Твоя мрія» - підтримала ініціативу і своїм внеском, аби допомогти новому відділенню «акушерська кардіологія» та іншим мамам і немовлятам з вадами серця, та мріє виграти новеньку червону машину.

А Руслан Сенічкін зазначив, що «червона машина з благодійного проекту «Твоя мрія. Твій день» - це символ великого доброго серця українців, які вміють допомагати».

«На рік до нас за консультацію звертається чимала кількість вагітних. Завдяки обладнанню від «Твоя мрія» ми зможемо рятувати тисячі життів», - зазначив головний лікар Інституту Амосова Сергій Сіромаха.

Нині вже зібрали два мільйони чотириста двадцять тисяч гривень. Всі охочі можуть зробити внесок від двохсот гривень на сайті mriya.1plus1.ua та отримати шанс виграти головний подарунок - маленьку червону автівку. Благодійна справа «Твій день. Твоя мрія» триває до 15 грудня, рухаємося до позначки у 3 мільйони гривень і більше, аби придбати інше медичне обладнання для відділення «акушерська кардіологія» та допомогти зцілити серця мам і малюків.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 81)
Попередня новина: Можно ли постирать ...
Наступна новина: Переваги сталевих ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
MoscowUser - 23.11.21

аватар країна
ArtLabarin - 23.11.21

Радує, що сайт постійно розвивається. Така стаття тільки додасть йому популярності.

аватар країна
DanielParsa - 23.11.21

Невероятно!

аватар країна
hekixo - 23.11.21

Блог зроблений дуже професійно, і легко читається

аватар країна
olegsok - 23.11.21

Короче, дело к ночи. После статьи реально разморило… Пошел спать.

аватар країна
MaNyMagNits - 23.11.21

Ух ты :) Здорово как!

аватар країна
Jeniadnb - 23.11.21

Дуже сподобалася ваша стаття

аватар країна
Pozitiv4ik1 - 23.11.21

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
Rajamohanreddy - 23.11.21

Чіпляє, відмінно написано!

аватар країна
therichestrussianman - 23.11.21

І правда креатив ... супер!

аватар країна
paralytic - 23.11.21

Отличный материал. Спасибо и пишите еще, только картнок маловато!

аватар країна
marc_wolakiewicz - 23.11.21

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.

аватар країна
userneochen17ilovealina - 23.11.21

Сенкс. Интересно, и вообще полезный у Вас сайт

аватар країна
trysmm - 23.11.21

Дякую за цікавий матеріал!

аватар країна
mcygurd - 23.11.21

Прямо навіть не віриться

аватар країна
hubble8 - 23.11.21

смени название домена

аватар країна
lub3zki - 23.11.21

Радує, що сайт постійно розвивається. Така стаття тільки додасть йому популярності.

аватар країна
djordan_belfort - 23.11.21

супер оригинально

аватар країна
Nesu_dobro - 23.11.21

я уже писала об этом в своем блоге

аватар країна
Onlyyasha - 23.11.21

Сенкс. Интересно, и вообще полезный у Вас сайт

аватар країна
VolkN01 - 23.11.21

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?