Переваги сталевих конструкцій

Переваги сталевих конструкцій

23.11.21 12:12 19 1033

Особливості будови сталевих конструкцій дають можливість називати їх технологією майбутнього. Зведення будівель та споруд з використанням сталевих каркасів має величезний потенціал, який гідно оцінили багато будівельних компаній. Експерти відзначають, що такі конструкції поєднують у собі високу функціональність, гарні форми, тривалий термін експлуатації. Їх використання відкриває нові можливості та дає можливість втілювати найскладніші архітектурні рішення, які зовсім недавно ще на практиці неможливо було реалізувати.

Ще одна безперечна перевага – невисока собівартість, що дає можливість суттєво заощадити. Також використання таких конструкцій дозволяє забезпечити високу швидкість будівництва. Будинки, які споруджуються зі сталі, не тільки мають високий ступінь міцності, але й досить естетичні, особливо у поєднанні з іншими компонентами. Далі, ми розглянемо основні плюси сталевих конструкцій. Ну а розповість нам про це співробітник ТОВ ВКФ «Інтерметал»: https://intermetall.com.ua, що безпосередньо займається виготовленням комплектуючих зі сталі.

Висока швидкість монтажу

Сталеві конструкції з'єднуються між собою за допомогою болтів, що дозволяє забезпечити високу швидкість монтажу. Таким чином, замовник може протягом короткого часу отримати об'єкт, готовий до експлуатації та почати отримувати прибуток.

Зменшення витрат

Експерти зазначають, що сталеві конструкції є дуже вигідним рішенням щодо економії коштів. Можливість заощадити починається вже на етапі закладки фундаменту, оскільки вага будівлі зі сталі на 40-60% менша, ніж такої ж за розмірами споруди із шлакоблоку або цегли. А це означає, що фундамент можна закладати полегшений, що дає можливість використовувати менше цементу, щебеню, піску, арматури чи бетонної суміші.

Ефективність використання сталевих конструкцій досягається за рахунок:

  • зменшення витрат на вогнезахист металоконструкцій;
  • використання профнастилу як перекриття;
  • можливості застосування більш дешевих зв'язкових каркасів;
  • застосування високоміцної сталі, яка дає можливість знизити металоємність до 25%;
  • застосування перфорованих та асиметричних балок із застосуванням профільованого листа на нижній пояс.

Слід зазначити, використання сталевих конструкцій мало залежить від атмосферних чинників. Воно може вестись і влітку, і взимку. За рахунок прискорення термінів будівництва вдається мінімізувати ризики зростання вартості проекту.

Висока функціональність

Особливості застосування сталевих конструкцій дозволяють отримати відкриті простори без колон з тонкими міжповерховими перекриттями. Також можливий тип конструкцій із використанням сіток колон з прольотами 9, 12, 15 та більше метрів. При будівництві виробничих будівель та ангарів можна спроектувати 24-36-48 метрові прольоти, а іноді навіть понад 100 метрів.

Можливість швидкої модифікації

Такі споруди можуть бути легко та економно модифіковані залежно від побажань власника та його комерційних планів. Можна також виконувати їх надбудову. Це важливо, особливо якщо бізнес необхідно вести у великих містах, де земельні ділянки дуже дорого коштують.

Висока якість будівництва

Такі конструкції мають міцність і довговічність експлуатації і можуть бути використані навіть у найсуворіших кліматичних умовах. Їхні елементи формуються з використанням моделювання у форматі 3D. Також використовуються технології BIM-моделей, верстатів із ЧПУ. Це дає можливість суттєво знизити витрати за рахунок об'єднання процесів аналізу, проектування металоконструкцій, деталювання та виробництва.

Все це в результаті гарантує високу точність продукції та швидкість монтажу за збереження всіх якісних характеристик. Якщо замовлення відноситься до категорії складних, то в цьому випадку спочатку проводиться контрольне заводське складання.

Сталеві металоконструкції практично не схильні до деформації, не дають усадки. Крім того, вони мають високі параметри міцності та ковкості. Ще один безперечний плюс – висока зносостійкість, та можливість швидкого відновлення у разі пошкоджень за рахунок застосування зварювання, обрізки та додаткових кріплень.

Довговічність сталевих конструкцій підтверджують такі відомі на весь світ споруди:

  1. Ейфелева вежа (1889 р.);
  2. Шуховська телевежа (1922 р.);
  3. будівля корпорації Сryslerbuilding (1930 р.);
  4. хмарочос Empire State Building (1931 р.);
  5. міст GoldenGate (1937 р.).

Безпека експлуатації

Виробництво конструкцій відбувається у заводських цехах, тому контроль та безпека гарантовані. Особливості технології дають можливість значно зменшити кількість персоналу під час монтажу будівель із сталевих конструкцій. Це дозволяє суттєво зменшити рівень травматизму.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 91)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Alp07 - 23.11.21

Привіт! Пропоную обмін постовими з вашим блогом.

аватар країна
SCanelo - 23.11.21

ух ты как крууууууууууутооооооо))

аватар країна
low419 - 23.11.21

Я присоединяюсь ко всему выше сказанному.

аватар країна
slavahristu - 23.11.21

Все чітко і по справі. Добре написано, дякую.

аватар країна
Fade_in - 23.11.21

Даже и не докопаешься.

аватар країна
Diduk_K_N - 23.11.21

ух ты как крууууууууууутооооооо))

аватар країна
ChinaPhoe - 23.11.21

отлично!!! Все супер!

аватар країна
jamalungm2 - 23.11.21

хороша ідея.

аватар країна
Zasteres - 23.11.21

Отличный материал. Спасибо и пишите еще, только картнок маловато!

аватар країна
Danr_illingr - 23.11.21

Вот это да!

аватар країна
synchroimpulse - 23.11.21

Каменти жгут! :-D

аватар країна
Drtinej - 23.11.21

Хм… У каждого абрама своя программа.

аватар країна
BillAxe - 23.11.21

Ух ти :) Здорово як!

аватар країна
AShuvalov - 23.11.21

Великолепная идея

аватар країна
DeadboyGS - 23.11.21

После прочтения даже мне тема стала интересна.

аватар країна
Plastion - 23.11.21

Актуальная и свежая инфа

аватар країна
iblyntic - 23.11.21

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?

аватар країна
l33tzxc - 23.11.21

Мало почуттів .. але красиво ...

аватар країна
rakipan - 23.11.21

Help! У автора автограф можна взяти?