Гігієна у лікарні та в лікувально-профілактичних організаціях

Гігієна у лікарні та в лікувально-профілактичних організаціях

24.11.21 23:34 0 791

Гігієна є гарячою темою у галузі охорони здоров'я, оскільки пов'язані з охороною здоров'я інфекції привертають все більшу увагу з боку державних регулюючих органів, страховиків та громадськості. Основні процедури гігієни, такі як чищення поверхні, правильне миття рук та використання дезінфікуючих засобів, можуть запобігти багатьом інфекціям, пов'язаним зі здоров'ям, що робить гігієнічні процедури в медичних закладах розумними інвестиціями для галузі.

З метою запобігання передачі інфекцій у лікарні, дотримання гігієнічних заходів відіграє важливу роль. Дезінфекція рук — найважливіший захід у цьому зусиллі. Відповідні заходи гігієни у лікарні допоможуть знизити внутрішньолікарняні інфекції, підвищуючи безпеку пацієнтів та персоналу. Ось чому гігієна у лікарнях стосується кожного з нас.

Далі, ми детально поговоримо, чому дотримання гігієни в медичних закладах є таким важливим. Ну а розповість нам про це співробітник Групи компаній Лізоформ, що є постачальником № 1 професійної хімії, засобів дезінфекції, а також прибиральної техніки для лікувальних установ.

Поліпшення гігієни у лікарні рятує життя

Пов'язані з охороною здоров'я інфекції несуть величезні сукупні витрати галузі охорони здоров'я і викликають дедалі більшу тривогу, оскільки зростає число різних інфекцій.

Ігнорування правил гігієни в лікувальних закладах призводять до багатьох внутрішньолікарняних інфекцій. Ця небезпека набагато перевищує ймовірність отруєння небезпечними речовинами.

Найбільш поширені пов'язані зі здоров'ям внутрішньолікарняні інфекції включають:

  • Пневмонію;
  • Шлунково-кишкові захворювання;
  • Інфекції сечових шляхів;
  • Первинні інфекції кровотоку;
  • Хірургічні інфекції;
  • Інші види інфекцій.

Багато з цих інфекцій можна запобігти за допомогою суворого режиму гігієни.

Гігієна закладу охорони здоров'я та профілактика інфекцій

Одним із найефективніших способів профілактики інфекцій, пов'язаних зі здоров'ям, є один із найпростіших. Забезпечення того, щоб усі працівники охорони здоров'я виконували процедури миття рук, може значно знизити кількість інфекцій, пов'язаних зі здоров'ям.

На додаток до правильного миття рук, правильне чищення поверхонь також важливе для запобігання інфекціям у медичних закладах. Використання правильних засобів для чищення та регулярне чищення поверхонь, з якими стикаються пацієнти та медичний персонал, є обов'язковою умовою для зниження ймовірності інфекцій. Наступні процедури утилізації медичних відходів також важливі для зниження інфекцій, у медичних закладах.

Керівники медичних закладів повинні впроваджувати та застосовувати гігієнічні правила та процедури у лікарнях та клініках. Щоб краще створити культуру чистоти, керівники повинні регулярно проводити тренінги, щоб нагадати співробітникам про важливість гігієни. Плакати та інші візуальні нагадування також можуть допомогти співробітникам пам'ятати про необхідність дотримуватися гігієнічного протоколу.

Робота з відвідувачами та сім'ями пацієнтів також важлива. Керівники закладів охорони здоров'я мають поширювати у своїх закладах літературу, яка інформує пацієнтів, відвідувачів та сім'ї пацієнтів про важливість таких питань гігієни, як миття рук.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 78)
Попередня новина: 5 переваг нових шин
Наступна новина: Керамічна плитка: переваги ...

КОМЕНТАРІ