Керамічна плитка: переваги та недоліки

Керамічна плитка: переваги та недоліки

25.11.21 00:02 0 786

Керамічна плитка є одним із найстаріших оздоблювальних матеріалів. Люди почали використовувати її приблизно 5 тисяч років тому. При цьому вона продовжує широко застосовуватися і зараз, не поступаючись своїми позиціями іншим численним оздоблювальним матеріалам, що з'явилися завдяки розвитку технологій. Це обумовлено очевидними перевагами керамічної плитки, що роблять її практичним та незамінним матеріалом, який сьогодні представлений безліччю брендів та виробників. До речі, придбати керамічну плитку за доступною ціною можна на сайті plitka.

Переваги керамічної плитки:

  • По-перше, керамічна плитка має надзвичайно високу міцність. За цим показником вона значно перевершує бетон, а тому має чудові експлуатаційні якості та легко переносить великі навантаження при використанні. Ця особливість керамічної плитки забезпечує її високу зносостійкість. Хоча міцність мармурової плитки ще вища, вона поступається керамічній за низкою інших якостей.
  • По-друге, укладання керамічної плитки виконується досить легко. Цей процес не потребує спеціальних навичок.
  • По-третє, керамічна плитка має високу вогнестійкість, що дає можливість використовувати цей матеріал для декорування камінів та печей.
  • По-четверте, керамічна плитка є екологічно безпечним матеріалом. Оскільки вона виготовляється з глини, а отже не виділяє жодних шкідливих речовин та не викликає алергії.
  • По-п'яте, догляд за керамічною плиткою виділяється простотою. Для цього досить час від часу протирати її поверхню вологою ганчіркою. У той час, як догляд за іншими оздоблювальними матеріалами вимагає особливих заходів.

Мінуси керамічної плитки:

Поряд з численними позитивними властивостями, керамічна декоративна плитка має свої недоліки:

  • Вона є дуже слизьким та жорстким оздоблювальним матеріалом, через що її ніколи не використовують, наприклад, для обробки підлог у спортивних залах чи дитячих.
  • Крім того, теплопровідність керамічної плитки є досить високою. Через це в приміщенні з прохолодним повітрям покриття для підлоги з її використанням залишається холодним, а якщо у приміщенні надто жарко, то стояти на викладеній керамічною плиткою підлозі досить дискомфортно.

Висновки

Виходячи з вищесказаного, можна дійти висновку у тому, що властиві керамічній плитці переваги значно переважують наявні в неї недоліки. Тому цей облицювальний матеріал має високу практичність і підходить майже для всіх видів оздоблювальних робіт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 86)
Попередня новина: Гігієна у лікарні та в ...
Наступна новина: Безповітряне фарбування: що ...

КОМЕНТАРІ