Безповітряне фарбування: що потрібно знати?

Безповітряне фарбування: що потрібно знати?

25.11.21 00:11 0 809

Декоративна обробка поверхні стін та стелі методом фарбування в приміщеннях з великою площею пов'язана з великими витратами трудових, матеріальних ресурсів та часу. Прискорити та значно полегшити проведення ремонтних робіт допомагає використання передових технологій, до яких належить безповітряне фарбування. Даний вид обробки заснований на застосуванні спеціального обладнання, що дозволяє наносити на оброблювану поверхню фарбу розпиленням без стисненого повітря.

Фарбування приміщень безповітряним способом є чудовою альтернативою проведення робіт пневматичним апаратом. До речі, в Харкові його можна замовити в компанії https://pokraskaplus.kh.ua. Унікальна технологія дозволяє рівномірно наносити фарбу на поверхню габаритних конструкцій та об'єктів різної конфігурації незалежно від призначення приміщень (житлове, офісне, виробниче). На вітчизняному ринку представлено два види безповітряних фарбопультів:

  • пристрій з вбудованим резервуаром. Використовується у побуті;
  • пістолет, що має шлангове з'єднання з резервуаром, призначений для роботи у промислових масштабах.

Конструкція обладнання складається з пластикового/металевого корпусу, оснащеного рукояткою, що протиковзає, компресора, штуцера, еліптичного сопла, затвора-запобіжника, шлангів і герметичних ущільнювачів.

Принцип фарбування та його переваги

Фарбування безповітряним розпорошенням здійснюється коштом гідравлічного тиску. Фарбувальний склад надходить у розпилююче сопло і на великій швидкості подається на поверхню, що обробляється. У порівнянні з використанням стандартного фарбопульта, шар фарби лягає рівномірніше, а її витрата набагато менша. За допомогою даного методу можна пофарбувати поверхню різними складами, що фарбують: вогнестійкими, латексними, фактурними, алкідними, а також здійснити ґрунтовку бетонних, дерев'яних, металевих основ. Фарбувальний склад піддається попередній фільтрації, проходячи через дрібнопористу сітку, що унеможливлює появу дефектів на обробленій поверхні.

Переваги методу:

  • висока продуктивність;
  • економія розчинника при необхідності створення товстого шару покриття;
  • зниження витрати матеріалу, що зафарбовує;
  • відсутність в потоці фарби сторонніх частинок;
  • зменшення трудомісткості процесу при роботі з великогабаритними об'єктами / конструкціями.
  • відсутність необхідності провітрювання або ефективної вентиляції, у зв'язку з мінімізацією кількості розчинника, здатного викликати токсикацію організму або алергічні реакції;
  • гарантовано якісний результат.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 90)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ