Новий офшорний скандал,столичний адвокат подав позов на Президента України Зеленського

Новий офшорний скандал,столичний адвокат подав позов на Президента України Зеленського

29.11.21 10:51 5 1616

До Київського суду подано позов до Зеленського Володимира Президента України з вимогою припинити діяльність офшорної компанії зареєстрованої в юрисдикції на Британських Віргінських Островах.

Зі справи 640/34570/21 вбачається , що уряд України створив державну офшорну компанію поза межами України, що є рівносильним бажанню держави уникнути сплати податків самій собі. Реєстрація державної компанії в офшорній зоні де «0» податків в бюджет України, завдало збитків державі Україна. Українська державна офшорка була протиправно зареєстрована на підставі незаконного розпорядження Кабінету Міністрів Мінфін під державні гарантії, видано пільговий валютний кредит на суму 10,6 млн. доларів США який Україні не повернуто. А реалізація Кабінетом Міністрів України та Державним агентством меліорації та рибного господарства України цього проекту призвело до втрати державою двох океанічних траулерів вартістю 8,54 млн. дол. США, а запровадження схеми розрахунків через офшорну компанію підконтрольну Уряду завдало втрат бюджету на суму 2,5 млн. дол. США. Залучення кредитних ресурсів Державного ощадного банку для кредитування офшорної компанії, при відсутності механізму повернення валютних кредитів, призвело до втрат державного банку у вигляді неповернутого кредиту і відсотків за користування кредитними ресурсами 42,4 млн. гривень.
 
Позов подав відомий адвокат Дмитро Касьяненко, громадський діяч, голова Громадської організації «Правниче партнерство України». Сам адвокат є керуючим партнером адвокатської компанії «Касьяненко і партнери».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 85)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Endlessendas - 29.11.21

круто

аватар країна
serjorez - 29.11.21

ну что тут скажешь…

аватар країна
kilertony - 29.11.21

Я присоединяюсь ко всему выше сказанному.

аватар країна
Fediral - 29.11.21

Всім привіт. Сподобався пост, ставлю 5 балів.

аватар країна
Evil0v3rl0rd - 29.11.21

Дійсно цікава тема.