У День пам'яті жертв Голодомору сотні тернополян запалили на Театральному майдані свічки пам'яті та молилися за душі закатованих голодом українців

У День пам'яті жертв Голодомору сотні тернополян запалили на Театральному майдані свічки пам'яті та молилися за душі закатованих голодом українців

29.11.21 14:12 0 618
Щорічна традиційна Всеукраїнська акція «Запали свічку» відбулася 27 листопада, у День пам’яті жертв Голодомору, на Театральному майдані Тернополя.

Цього дня сотні жителів громади приєднадися до акці та запалили лампадки, виклавши їх у формі хреста на знак вшановуння пам'яті закатованих голодом українців, після чого священнослужителі відправили поминальну панахиду за усіма жертвами репресій тоталітарного режиму.

Помолитися за мільйони душ, яких втратила наша земля, та запалити свічку пам'яті прийшов і міський голова Тернополя Сергій Надал.

« Тернопіль, як і вся Україна в глибокій скорботі. Ми вшановуємо жертв Голодомору 1921-1922, 1932-1933 та 1946-1947 років. Голодомор-це найбільша трагедія українського народу, яка була дуже добре продумана, спланована і реалізована. Свого часу відомий американський науковець, автор терміну «геноцид» Рафаель Лемкін: «Голодомор є класичним прикладом радянського геноциду, найдовшого і наймасштабнішого експерименту-винищення української нації», - відзначає міський голова Сергій Надал. - Загальні втрати української нації сягнули за різними даними до 12 мільйонів чоловік. українці мають велику місію-зберегти пам’ять про цей страшний злочин комуністичного режиму, щоб він ніколи не міг повторитися. Ми маємо домогтися на світовому рівні засудження комуністичної ідеології, як це зроблено з нацизмом. Нехай свічки пам’яті в українських оселях будуть символом вогню мільйонів українських сердець, які вшановують пам'ять закатованих голодом українців».

\

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розклад занять на цей ...
Наступна новина: Фармацевтична компанія ...

КОМЕНТАРІ