Хто такий логіст?

Хто такий логіст?

29.11.21 22:53 1 606

У глобалізованому світі, де економіка залежить від своєчасного та недорогого постачання різних товарів та комплектуючих, вкрай важливо налагодити правильні, зручні та вигідні канали транспортування вантажів. Завдання це настільки важливе, а відповідні фахівці настільки затребувані, що існує окрема спеціальність, присвячена опрацюванню маршрутів. Цим завданням сьогодні займаються професійні логісти. Ну а розповість нам про це співробітник київської школи логістики "KLS": https://kyivlogisticsschool.com/courses/, в якій можна пройти курси підвищення кваліфікації для логістів.

Хто це такий?

Професія логіста передбачає повноцінне продумування доставки вантажу з точки А до точки Б за мінімальних витрат часу та грошей. Логіст займається вивченням існуючих пропозицій з вантажних перевезень, щоб знайти виконавців, здатних виконати доставку при мінімумі перевантажень. Якщо перевантажень не уникнути (а здебільшого так і є), завдання логіста полягає в тому, щоб знайти вигідні склади у перевалочних пунктах, не затримуючи товар та не підвищуючи вартість поїздки.

Профстандарт передбачає, що при перетину кордонів логіст складає ще й необхідні документи. Експедитор - це логіст, який не просто планує подорож, а й супроводжує товар по всьому шляху.

Таким чином, це гуманітарна професія, яка передбачає велику кількість розрахунків.

Плюси та мінуси

Як і у випадку з будь-якою іншою професією, робота логіста має власні переваги та недоліки:

  • вища освіта логісту необхідна, але розпочинати кар'єру можна ще у студентські роки;
  • рядовий логіст може зрости до начальника відділу постачання, очолити регіональний підрозділ власної фірми або навіть всю компанію цілком;
  • праця у сфері логістики не буває рутинною, вона завжди передбачає появу нових нюансів.

Якщо ви вже зачарувалися даною спеціальністю і хочете отримати тільки її, переконайтеся, що знаєте і про всі підводні камені:

  • постачання планує логіст, а отже, саме він завжди винен у його зриві чи запізненні, навіть якщо фактично стався форс-мажор;
  • за обов'язком служби логісту належить метушитися, контролювати процес у всіх ключових точках, тому робота непроста і психологічно, і навіть фізично;
  • логіста неправильно відносити до офісного планктону - значну частину часу він проводить на складах, де умови не завжди комфортні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 90)
Наступна новина: История компании Yaxell

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Kir_il - 29.11.21

Відмінний матеріал. Спасибі і пишіть ще, тільки картнок замало!