Як пережити перехідний вік дитини?

Як пережити перехідний вік дитини?

01.12.21 12:28 20 919

Ще вчора ваша дитина була мила і слухняна, радувала успіхами, допомагала по дому, бігла показати намальовану картинку і ділилася радістю хороших оцінок. Куди подівся позитив, ідилія та послух? Невже цього маленького монстра ми виростили? Рок та пірсинг, лайка та скандали, пагони, ігроманія та алкоголь. І все це перехідний вік. Далі, ми коротко поговоримо про те, що ж таке перехідний вік: як його пережити та не зійти з розуму. Ну а детальніше про це можна прочитати на сайті https://www.online.ua/.

Ущипніть мене, хто-небудь!

Жах під назвою «перехідний вік» приходить раптово. Та й чи може бути інакше з часом, вся суть якого – ламати рамки та уявлення? Несподівано виявляється, що всі настанови батьків – це застарілий послід динозавра. Всі ваші аргументи, всі заклики до почуттів, розуму та всього святого розбиваються.

Щось подібне бувало: і криза звикання до дитсадкової групи, то перехід до школи, постійні заперечення, жадібність присвоєння іграшок, примхи. Але злам восьмого класу – найсерйозніше випробування для батьків. Раптом у дитини з'являється власне життя, закрита кімната. Якщо на його кімнаті не було замку зсередини – незабаром з'явиться. А суперечка з батьками стане для нього самоцінністю.

Навчання? Прощайте, сподівання на медаль, привіт, змальовані підручники та порвані зошити. Шкільна сумка забита гаджетами, сумнівними книгами та небезпечними предметами. Зовнішній вигляд – щось середнє між кіношною фантастикою та кіношною еротикою. А стан батьківських нервів дитини не хвилює, від слова «зовсім».

П'ять основних правил для батьків:

  1. Жодної агресії. Сперечаючись із змінами дитини, ви ніби оспорюєте її право на життя. Не випадково підлітки готові ризикувати життям і часто вчиняють самогубства – то демонстративні, то цілком серйозні. Є і не менш серйозний ризик – зламати в молодій людині особистість. Тоді все життя вона проводитиме під девізом «мене немає». Сценарій зазвичай нудний: ніяких амбіцій, скромні гроші, особисте життя, що не склалося, депресія, алкоголь, а то й що гірше. Адже підліток, що бунтує, робить це не з ворожнечі до вас. Він визнав за своїми власними емоціями, смаками, бажаннями право на життя, але поки що не навчився ними користуватися. Бажаєте, щоб все пройшло швидше? Просто не заперечуйте проти самої суті змін!
  2. Виявляйте інтерес до того, чим підліток живе. Нехай ви заплуталися в іменах і прізвиськах його товаришів, нехай важко розумієте сленг (інтернет на допомогу), нехай ви не відрізняєте один від одного його улюблені групи (навіть якщо там вокалісти різної статі), а технологічні захоплення вам чужі. Спробуйте уникнути суперечностей. З вашого боку це визнання, що ваша дитина існує поза вашими бажаннями, планами, баченням життя. І не поспішайте засуджувати його життя. Одного разу ви можете зрозуміти, що ваша думка підлітка не цікавить зовсім. Не намагайтеся вплинути на його смак безпосередньо в одязі: він на зло купить те, що шокує вас. Купуйте підліткову білизну, що сподобається дитині, але не нав'язливо.
  3. Спробуйте згадати себе. Чи не одягалися ви на зло? Чи не слухали незрозумілий рок чи диско замість бардівської пісні та естради? Чи не вибігали взимку без шапки, ще й з дикими зачісками?
  4. Якщо дитина має якесь захоплення, яке ви схвалюєте, підтримайте її. Комп'ютерною графікою? Він буде в захваті від графічного планшета чи монітора. Спортом? Штанга, груша чи спортивний браслет будуть нагадуванням про вас. Але набагато цінніше буде, якщо ви, зайшовши до нього в кімнату і побачивши, що він зайнятий улюбленою справою, не відволікатимете його, а просто вибачтеся і вийдете. Це найнаочніше визнання, що він є.
  5. Не прагніть брати участь у житті дитини. Якщо він хоче поставити замок на свою кімнату, нехай ставить.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 82)
Попередня новина: Выбираем качественную ...
Наступна новина: 5 преимуществ складского ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Manuros - 01.12.21

Восхитительно..

аватар країна
artemdiotalevi - 01.12.21

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
cBepx - 01.12.21

Кожна стаття автора відмінна від попередньої. Висновок: читати автора :)

аватар країна
Sandyeee - 01.12.21

Спасибі, стаття дуже допомогла.

аватар країна
wassapp - 01.12.21

стаття непогана але назва якось не дуже

аватар країна
sowl13 - 01.12.21

Побільше б таких статей

аватар країна
lazloo - 01.12.21

аватар країна
kaldubasina - 01.12.21

Да вы сказочник

аватар країна
fon_kolobok - 01.12.21

Классно!

аватар країна
gzqwerty - 01.12.21

Да вы сказочник

аватар країна
Vspeed34 - 01.12.21

Завжди приємно читати розумних людей

аватар країна
ahalop - 01.12.21

Відмінний матеріал. Спасибі і пишіть ще, тільки картнок замало!

аватар країна
Matyanov - 01.12.21

вне конкуренции

аватар країна
Jarryjay - 01.12.21

Видно, что автор старается сделать свой сайт для простых людей, и мне кажеться, что это у него неплохо получается.

аватар країна
azmbff - 01.12.21

Спасибо за интересный материал!

аватар країна
Krimsss - 01.12.21

Даже и не докопаешься.

аватар країна
Smes0 - 01.12.21

Портал просто супер!

аватар країна
FoxLoveSleep - 01.12.21

Прямо даже не верится

аватар країна
Kurraj - 01.12.21

аватар країна
RAMP008 - 01.12.21

ух ти...