Кредит готівкою: різновиди,особливості та як правильно обрати кредитора

Кредит готівкою: різновиди,особливості та як правильно обрати кредитора

05.12.21 00:27 0 654

Банківські позики для багатьох громадян є ефективним розв’язанням фінансових проблем. Створені заощадження досить скромні чи їх зовсім немає? А гроші потрібні вже зараз? У такому разі можна звернутися до банку. Альтернативний кредитор – мікрофінансова організація. Проте умови видачі позик у таких установах дуже невигідні для позичальника. І тому до МФО звертаються, як правило, якщо немає інших джерел фінансування або планується повернення грошей у найкоротший термін.

Перше питання, на яке слід відповісти майбутньому позичальнику: який кредит онлайн в Україні обрати? Все їх різномаїття можна розподілити у дві великі групи:

  • Цільові.
  • Споживчі.

Цільові позики призначені для вирішення конкретних завдань. Наприклад, клієнт може взяти гроші в банку для купівлі автомобіля. У цьому випадку йдеться про автокредит. Також цільові позички видаються, наприклад, на придбання нерухомості. І такі позики називаються іпотечними. Явний недолік кредитів цієї категорії – відсутність повної свободи витрачання коштів. Клієнт може витратити гроші, вирішуючи конкретні завдання, що чітко прописується у договорі.

Якщо ж потрібна повна свобода на витрачання позикових коштів, слід оформити споживчий кредит. Банк видає гроші на умовах платності та повернення. Клієнт витрачає їх на власний розсуд – головне, щомісяця вносити на рахунок планові суми відповідно до затвердженого графіка. Вільне розпорядження грошима – найважливіша перевага споживчих позик. А якщо говорити про недоліки, то для таких позик встановлюються вищі відсоткові ставки (у порівнянні з іпотекою чи автокредитом), та й суми скромніші.

Простота отримання

Важливим аспектом при виборі кредиту є вимоги, які необхідно виконати, щоб його оформити. Цільові позики пов'язані з ускладненою бюрократією. Потрібно збирати безліч документів, страхувати майно, що купується (автотранспорт або нерухомість), та й не всі об'єкти задовольняють банківським вимогам. У випадку зі споживчими позиками складнощів значно менше. Якщо сума відносно невелика, позичальнику доведеться представити тільки паспорт та ІПН. Для солідних позик може знадобитися довідка про доходи, поручитель чи застава.

Обираємо кредитора

Ми вже визначилися з тим, що найкращим джерелом позикового фінансування є банк. Але не всі установи однаково привабливі. Обираючи кредитора, необхідно переконатися у його відповідності до ряду ознак:

  • Надійність. Банк має бути стабільним, щорічно входити до рейтингів найкращих кредиторів країни.
  • Гарна репутація. 100% позитивних відгуків – необов'язкова вимога. Але відгуки про обраний фінінститут мають бути переважно прихильними.
  • Широкий вибір програм. І головне, щоб серед них була позика, умови якої ідеально підходять для позичальника: потрібна сума, помірна відсоткова ставка, достатній діапазон термінів повернення тощо.
  • Адекватні умови кредитування. Якщо клієнту доводиться збирати десяток документів, підписів або виконувати специфічні вимоги банку, його краще оминати. Простота отримання позики та відсутність безлічі незрозумілих умов – важлива перевага.

Споживчі позички до 500 000 гривень, на строк до 60 місяців, за реальною ставкою від 60% річних – оформлюйте у Банку Кредит Дніпро!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 81)
Наступна новина: Ефективна реабілітація ...

КОМЕНТАРІ