Найчастіші поломки в ліфтах

Найчастіші поломки в ліфтах

08.12.21 00:23 0 1068

Надійність роботи ліфтового обладнання залежить від своєчасного обслуговування та ремонту. У процесі експлуатації ліфта нерідко виникають поломки та аварії, які треба оперативно усувати. В умовах обмежених термінів, загрозою простою обладнання важливо максимально швидко придбати потрібні запчастини та провести якісний ремонт ліфтів.

Що найчастіше ламається у ліфтах?

Дуже часто в багатоквартирних будинках упадають або залипають кнопки ліфта. У цьому випадку мешканцям будинку потрібно написати заявку до домоуправляючої компанії, щоб вони викликали майстра з ремонту ліфта, який у найкоротші терміни замінить їх. Також нерідко відбувається порушення функції пропуску пасажирів до кабіни. Ця проблема є як у старих, так і у нових ліфтів. Це трапляється через такі причини:

  1. Вийшла з ладу система управління, що провокує нестабільність напруги в мережі;
  2. Заблоковані двері;
  3. Відбулося перевантаження ліфта, внаслідок чого заблокувався сам ліфт.

Важливо, щоб у власника ліфта було укладено договір із обслуговуючою ліфтовою компанією, яка швидко вирішить проблеми із заблокованим ліфтом. Оперативність є особливо важливою, якщо в ліфті застрягли пасажири.

Коли потрібний ремонт ліфта?

Будь-якому ліфтовому обладнанню необхідний:

  • Повний ремонт, коли замінюється ліфтовий механізм, використовуючи нові запчастини для ліфтів;
  • Планово-попереджувальні роботи, у процесі яких майстри здійснюють профілактику та діагностику ліфтового обладнання;
  • Ремонт через виникнення аварійної ситуації, коли фахівці шукають причину та одразу її усувають. При цьому вони проводять діагностику системи управління, деталей, замінюють або ремонтують пошкоджені та дефектні ресурси. Після цього проводиться тестування, щоб зрозуміти, як довго прослужить ліфтове обладнання.

Час проведення планового та капітального ремонту встановлює компанія, що займається виробництвом ліфтових конструкцій. Тривалість терміну експлуатації залежить якості запасних частин, які повинні мати необхідні сертифікати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 94)
Наступна новина: 545 осіб одужали від ...

КОМЕНТАРІ