Як вибрати диск по дереву для циркулярної пилки?

Як вибрати диск по дереву для циркулярної пилки?

09.12.21 10:17 0 572

Пильні диски випускаються з різною кількістю зубів, що дозволяє розпилювати дерево вздовж і поперек з чистим результатом. Правильний вибір диска дає можливість швидко та якісно виконувати різні роботи з деревиною. Далі, ми розглянемо основні моменти, на які слід звернути увагу. Ну а придбати пильний диск за доступною ціною можна в інтернет-магазині https://davitools.com.ua/g52091518-pily-diskovye.

Вибір диска залежить від бажаного результату

Диски відрізняються кількістю та розміром зубів – чим більший їх розмір і менша кількість, тим швидше пиляє циркулярка. Але швидко не означає добре. Щоб отримати якісне чистове розпилювання, яке практично не доведеться стругати, потрібен диск з дрібнішими та частішими зубами. Проте час на розпилювання значно збільшується.

Щоб зрозуміти різницю, потрібно провести експеримент, розпилявши соснову дошку циркуляркою з дисками різного формату:

  • 10-зубцева модель розпускає дошки швидко та без зусиль. Такий диск чудово пиляє впоперек і під кутом. Щоправда, зріз виходить грубим. Але для теслярських робіт, наприклад, споруди каркасу під обшивку, цей варіант підійде.
  • 12-зубцевий варіант не сильно відрізняється від 10-зубцевого. Розпиляні дошки доведеться додатково обробляти.
  • 24-зубцева модель дає більш чистий результат, але пиляє довше. Розпил виглядає непогано. Диск підійде, щоб напиляти брусків для обв'язування дверей, фільонок або заготовок для поличок. Чудовий «меблевий» варіант.
  • Чи можна зробити зріз, щоб його не стругати, а одразу пустити під шліфування? Для цього доведеться придбати модель із 40 і більше зубцями. Пилити таким диском важко, мотор пилки працює на межі, але отриманий розпил не відрізнятиметься від струганого як при поздовжньому, так і при поперечному пилянні.

Тому тим, хто не женеться за обсягами та хоче отримати рівні красиві зрізи деревини, краще купити два диски з 24 та 40 зубами для різних робіт. 12-зубцевий варіант підійде для грубого розпилу, який потім доведеться стругати та шліфувати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 95)
Наступна новина: Витратні матеріали для ...

КОМЕНТАРІ