Зроблене на замовлення програмне забезпечення: за та проти

Зроблене на замовлення програмне забезпечення: за та проти

10.12.21 10:12 4 1364

Індивідуальні програмні рішення, створені з нуля для потреб конкретного бізнесу, завжди унікальні і спеціалізовані. Вони адаптуються до існуючих бізнес-процесів і дозволяють оперативно впроваджувати нові. Аналогів у разі немає. Їхній інтерфейс розроблений спеціально для співробітників та клієнтів саме цієї компанії. Всі спеціальні програмні функції та інструменти використовуються повною мірою. Звичайно, такий софт, виконаний на замовлення, дозволяє працювати максимально ефективно. До речі, замовити його можна в компанії https://www.uxite.com.ua.

Більше того, цей тип програмного забезпечення належить лише компанії, яка ним користується. Це означає, що ви можете додавати та видаляти функції. За потреби завжди можна розробити індивідуальне програмне рішення відповідно до вимог бізнесу.

Індивідуальна розробка ПЗ забезпечує повний контроль за будь-якими змінами та абсолютну незалежність від третіх осіб. Тому Amazon, Uber, Netflix, McDonald's, Google роблять все для себе на замовлення.

Вражені? Все ж таки, перш ніж робити висновки або остаточний вибір на користь розробки софту на замовлення, необхідно розглянути його альтернативу - готове програмне забезпечення.

Плюси індивідуальної розробки ПЗ:

  • Індивідуальність. Всі програми легко підлаштовуються під бізнес-процеси, а не навпаки. Спеціальне програмне забезпечення зручне для дизайну, тому співробітники швидко до нього звикнуть, а клієнт заощадить час і сили, витрачені на навчання роботі з новим програмним забезпеченням. Крім необхідних функцій, замовлення ПЗ матиме менше помилок і часу, що витрачається на роботу.
  • Автономність. Із замовним софтом не потрібно турбуватися про те, що деякі функції перестануть працювати. Власник програмного забезпечення може припинити його дію будь-коли. Але з ПЗ на замовлення це не так – його покупець єдиний власник програмного забезпечення, і ніхто його не забере.
  • Конкурентоспроможність. Ваші прямі конкуренти, швидше за все, будуть використовувати той самий софт, якщо ваш не був замовним. З його допомогою ви вирішуєте, як виглядатиме і працюватиме ваше програмне забезпечення, і, таким чином, зможете бути успішнішим на ринку. Наприклад, ви можете зробити його більш орієнтованим на клієнта, а ваші конкуренти використовують вже готове ПЗ з обмеженнями.
  • Гнучкість. Ви самі вирішуєте, що і коли вам потрібно змінити у своєму програмному забезпеченні. Спеціальне ПЗ передбачає контроль для додавання, зміни, видалення функцій та адаптації до нових бізнес-потреб. Більше того, вам не потрібно переносити софт - просто перенесіть робочі дані на нову платформу або розширте вже існуючу.
  • Рентабельність. Для розширення доступу до програми не потрібно платити (як це часто буває з готовими рішеннями). Також вам не потрібно платити за додаткові функції, які можуть знадобитися в роботі.

Мінуси індивідуальної розробки ПЗ:

  • Висока вартість. Вам потрібно буде сплатити повністю витрати на розробку софту. Залежно від ваших потреб ціна може змінюватись від середньої до дуже високої. Початкова ціна буде більшою за будь-яку щомісячну передплату. Зіткнувшись із цим, підприємства часто реалізують це завдання поступово. Спочатку вони розробляють лише найнеобхідніші функції. Але пам'ятайте, що ви в цьому випадку, швидше за все, заощадите не зараз, а у довгостроковій перспективі. Щоб перевірити це, ви порівняєте вартість вашого програмного забезпечення та вартість програмного забезпечення на той термін, на який ви плануєте його використовувати.
  • Виготовлене на замовлення програмне забезпечення потребує часу та зусиль. По-перше, ви повинні розробити проект, позначити бажані функції, бюджет та терміни. Етап планування зазвичай займає цілий тиждень. Далі йде розробка та впровадження, тут терміни можуть бути різними – у середньому від 3 місяців. Щоб зробити більш точну оцінку, потрібно врахувати всі особливості та завдання проекту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 96)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
M1KV420 - 10.12.21

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
stillw - 10.12.21

тема реально старая

аватар країна
unretables - 10.12.21

Куль надо таких статей по-больше!

аватар країна
komna - 10.12.21

ух ты как крууууууууууутооооооо))