Різновиди та особливості вирощування хризантеми

Різновиди та особливості вирощування хризантеми

10.12.21 21:47 0 927

Батьківщиною осінньої красуні є Японія, де її зображення зустрічається у державній символіці та на монетах, а орден квітки одна з найвищих нагород. Китайська народна медицина використовує цю рослину як ліки. Вона застосовується для позбавлення від мігрені, малярії, шлунково-кишкових захворювань, нормалізації функції серцево-судинної системи.

В азіатських країнах з пагонів, суцвіть та листя готують різні десерти. Жителі України прикрашають хризантемою https://cib.net.ua/ua/hrizantema/ присадибні ділянки, оранжереї та навіть балкони. Її люблять квіткарі-початківці та ландшафтні дизайнери за різноманітність відтінків, форм, сортів і видів. Неймовірно гарно виглядає велика хризантема у букетах. Вона здатна зберігати свій привабливий вигляд у зрізаному стані більше тижня.

Види та особливості хризантем

Вони можуть бути однорічними та багаторічними, відрізнятися висотою, формою бутону та пишністю цвітіння.

За формою суцвіття хризантеми бувають:

  • простими, що нагадують ромашки;
  • анемоновидними з плоскими суцвіттями та злегка піднятою серединою;
  • напівмахрові плоскої форми з одним - двома рядами пелюсток;
  • кулястими;
  • кучерявими із загнутими вгору пелюстками;
  • помпоноподібними з дрібними, вузькими пелюстками, що щільно прилягають один до одного, повністю заповнюють серцевину.

Кожен сорт може бути великоквітковим, середнім або дрібноквітковим. Діаметри суцвіття можуть варіюватись від 8 до 25 см.

Особливості розведення

Виростити цю культуру нескладно навіть квітникареві-початківцю за умови використання якісного посадкового матеріалу. Для розведення хризантем використовуються як кущі, так і насіння. У першому випадку дорослу рослину необхідно розділити на кілька частин. При вирощуванні з насіння існує два способи: безпосередній посів у ґрунт або попереднє вирощування розсади.

Обов'язковою умовою для отримання очікуваного результату є придбання якісного посадкового матеріалу. Наприклад, агрофірма Сib має власні теплиці, у яких вирощує та селекціонує нові сорти. Її складські приміщення обладнані всією необхідною технікою, що підтримує оптимальний мікроклімат, завдяки чому розсада і насіння мають гарну схожість і високу адаптивність до ґрунту. При надсиланні замовлення до кожної рослини додається докладна інструкція з описом, правилами посадки та догляду, що в значній мірі підвищує гарантії отримання бажаного результату.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 92)
Попередня новина: Морозильные камеры Gorenje ...
Наступна новина: В Тернополі з 9 грудня ...

КОМЕНТАРІ