Укладав договори зі своєю фірмою – на Рівненщині притягнуто до відповідальності керівника обласного комунального закладу

Укладав договори зі своєю фірмою – на Рівненщині притягнуто до відповідальності керівника обласного комунального закладу

11.12.21 09:16 0 462
Обласною прокуратурою внесено подання голові Рівненської обласної ради щодо проведення службового розслідування задля виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню керівником обласного комунального закладу вимог ст.ст. 28, 36 Закону України «Про запобігання корупції».

Так, прокурором установлено, що вказаний керівник уклав 2 договори на загальну суму 172 тис. грн з приватною охоронною фірмою, де він є одним із співзасновників, що є конфліктом інтересів.

Загалом директор комунального закладу протягом майже трьох років не вживав заходів щодо передачі в управління іншим особам належних йому корпоративних прав приватної охоронної фірми, хоча після свого призначення на посаду, відповідно до вимог статті 36 Закону України «Про запобігання корупції», мав зробити це впродовж 60 днів.

За результатами проведеного обласною радою службового розслідування викладені в подані прокурора факти знайшли своє підтвердження, укладені договори між комунальним закладом та охоронною фірмою достроково розірвано, а директора притягнуто до дисциплінарної відповідальності – оголошено догану.

Фото ілюстративне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звіт міського голови про ...
Наступна новина: 466 осіб одужали від ...

КОМЕНТАРІ