У Рівненській області ювенальні прокурори розповіли як захиститись дитині від насильства і жорстокості

У Рівненській області ювенальні прокурори розповіли як захиститись дитині від насильства і жорстокості

15.12.21 08:23 0 380
Протидія домашньому насиллю, як і захист дітей від жорстокості, попередження злочинів проти неповнолітніх - це надзвичайно важливе, соціально значуще та актуальне завдання як держави загалом, так і прокуратури зокрема.

Саме тому, в рамках акції «16 днів проти насильства» прокурори провели відповідні просвітницькі уроки серед студентів та учнів 5 – 11 класів у 16 навчальних закладах Рівненщини.

В ході спілкування з підлітками ювенальні прокурори розповіли кого і як захищає Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та інші нормативно-правові акти, дія яких спрямована на попередження, уникнення та виявлення насильства, насамперед в сім'ї.

Крім того, дітей та підлітків проінформували про їх права, розповіли про спеціально уповноважені органи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та установи, на які покладаються відповідні функції захисту постраждалих від такого знущання.

"Це не вперше, коли ювенальні прокурори йдуть у навчальні заклади. Цього разу нам вдалось охопити такими просвітницькими уроками 435 школярів та студентів: до одних йшли ми, інші приходили з екскурсією до нас в прокуратуру, побачити роботу прокурорів на місцях. Ми вже будуємо плани на майбутнє, оскільки бачимо актуальність питання захисту неповнолітніх та розуміємо конкретні теми, які їх цікавлять. А такі розмови сприяють підвищенню рівня правової свідомості дітей, допомагають укріплювати довіру суспільства до прокурорів, а також свідчать про відкритість оновленої прокуратури." - зазначила начальниця відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Рівненської обласної прокуратури Олена Ткачук.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Навіщо вчити французьку ...

КОМЕНТАРІ