Де та коли вигідно обміняти валюту: корисні поради від експертів

Де та коли вигідно обміняти валюту: корисні поради від експертів

17.12.21 15:37 17 626

Питання, де вигідно і безпечно обміняти валюту, турбує сучасних людей постійно. Сьогодні для купівлі або продажу доларів, євро та інших грошових одиниць є немало приводів. Бажання зробити заощадження в іноземній валюті, купівля товарів, подорожі, бізнес із європейськими партнерами або бажання заробити на коливаннях курсу. В будь-якому разі, аби провести валютні операції вдало, варто цікавитися прогнозами експертів, постійно стежити за ситуацією та враховувати основні нюанси обміну.

Де вигідно обміняти валюту?

Більшість планують проведення операцій завчасно, після аналізу пропозицій різних установ. Навіть якщо планується подорож за кордон, обмін валют краще здійснювати на території України. Це вигідно з різних причин, але найголовніше — невеликий запас іноземної валюти завжди варто мати при собі. Окрім того, більшість установ візьмуть чималу комісію за конвертацію. Але якщо немає бажання возити при собі велику суму, варто користуватися валютною карткою, з якої можна розрахуватися в більшості готелів, ресторанів тощо. В інших випадках обміняти гроші можна у різних закладах:

  • У відділенні любої банківської установи, а також зручно у банкоматі або онлайн на валютну карту. Але потрібно бути клієнтом банку та мати картку.
  • У пунктах обміну. Такі установи працюють легально, знайти їх можна у найбільш популярних місцях — у торговельних центрах, на вокзалах. За проведення операції здіймається комісія.
  • В онлайн-обмінниках. Це найзручніший і найбезпечніший спосіб обміну валют. Комісія за обмін встановлюється мінімальна.

Чого не слід робити ані за кордоном, ані в Україні — це обмінювати гроші на чорному ринку. Такий спосіб найнебезпечніший, і часто закінчується потраплянням на шахраїв та втратою коштів. Тому краще скористатися легальними варіантами. Також варто враховувати, що більшість установ не працюють у вихідні дні. Тому обмін на онлайн-ресурсі є найбільш зручним.

На що варто звернути увагу

Кожного дня НБУ встановлює курс валют, але фінансові інститути мають можливість самостійно його регулювати. Так навіть в філіях однієї установи можна спостерігати різні котирування курсу, що враховують співвідношення попиту та пропозиції. Тому більшість громадян заздалегідь моніторять встановлений курс у різних банках та обмінних пунктах, аби вибрати найкращий курс. Якщо купівля валюти не є терміновою, слід звернути увагу на інші фактори.

На думку експертів, купувати валюту краще у бізнес-час, а також на початку місяця. В цей період курс найбільш вигідний. Але не варто обмінювати кошти у вихідні та святкові дні. В цей час установи можуть дещо завищити курс, аби передбачити можливий дефіцит валюти. Також варто враховувати сезонні коливання, але це більше стосується довгострокових планів, що не потребують швидкого обміну.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 68)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
maydan228 - 17.12.21

познавательная тема

аватар країна
LarryParry - 17.12.21

Клас! Респект автору!

аватар країна
Flybtt - 17.12.21

Восхитительно..

аватар країна
EverKun - 17.12.21

Невероятно!

аватар країна
Physicist_Leon - 17.12.21

Вы не правы.

аватар країна
VVA99 - 17.12.21

Портал просто супер!

аватар країна
Terroo - 17.12.21

я вже писала про це в своєму блозі

аватар країна
speedTy - 17.12.21

ух ти як крууууууууууутооооооо))

аватар країна
beeench - 17.12.21

Да вы сказочник

аватар країна
Mrshophitman - 17.12.21

Да,жостко

аватар країна
Daun_Suka - 17.12.21

я уже писала об этом в своем блоге

аватар країна
alinamalinaalex - 17.12.21

Нормусь

аватар країна
Dickson228 - 17.12.21

Ух ти :) Здорово як!

аватар країна
Shiiiet - 17.12.21

А давно ли запустили этот сайт?

аватар країна
BitcoinPZ - 17.12.21

статья неплохая но название как-то не очень

аватар країна
dslloop - 17.12.21

вирішив допомогти і Разшарив статтю в соц. мережах

аватар країна
Kilomet - 17.12.21

чего тока не придумают...