Тернопільські пластуни урочисто передали Вифлеємський вогонь миру місту та громаді

Тернопільські пластуни урочисто передали Вифлеємський вогонь миру місту та громаді

18.12.21 08:44 0 360
Щороку українські пластуни беруть участь у церемонії передачі Вифлеємського вогню миру, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

17 грудня, представники Тернопільського осередку Національної скаутської організації «Пласт» перед початком засідання сесії міської ради урочисто передали Вогонь міському голові Сергію Надалу та Тернопільській громаді.

«Від імені усіх жителів громади щиро дякую за цей вогонь, символами якого є: любов, єдність та мир. Впродовж дня лампадка з ним стоятиме у приміщенні міської ради, куди всі охочі зможуть прийти та отримати частинку вогню зі Святої землі, щоб запалити свічку миру у власній оселі напередодні Новорічно-Різдвяних свят», – зазначив Сергій Надал.

Після цього Вифлеємський вогонь миру продовжить свій шлях – пластуни розповсюдять його у заклади охорони здоров’я, освітні установи, церкви та дитячі будинки Тернопільської громади.

Довідка. «Вифлеємський Вогонь Миру»– міжнародна щорічна скаутська акція з нагоди святкування Різдва Христового. Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прийнято Програму ...
Наступна новина: Что необходимо знать об ...

КОМЕНТАРІ