Одяг православної християнки

Одяг православної християнки

18.12.21 00:12 0 1453

Одяг православної християнки приховує особливості її постаті, тим самим убезпечуючи її від зайвої уваги чоловіків. До речі, придбати його можна в інтернет-магазині dabro.ua. Завдяки цьому вона може спокійно встояти в церкві, молитися і не відволікати уваги від молитви інших парафіян. Дехто вважає, що православні жінки одягаються старомодно, але це не зовсім так: важливо розуміти, яку мету має жінка, приходячи до храму. Якщо ця мета – молитва, використання скромного одягу цілком виправдане.

Ще в давнину еталоном жіночого одягу була римська палла, що приховувала всі особливості жіночої фігури. Багатство і краса пали залежали від того, з якої тканини вона зроблена, а єдиною природною окрасою жінки було волосся: багатих дам дуже майстерно заплітало, а стрижка для жінки була приниженням і свідченням того, що вона розпусна.

Приходячи до храму вперше для здійснення хрещення дитини або підготовки до вінчання, деякі жінки, які звикли до світського одягу, не знають, що їм одягнути, щоб виглядати в храмі пристойно і не ловити на собі здивовані погляди парафіянок.

Що не потрібно одягати до церкви:

  • У храм не можна одягати коротку спідницю або спідницю з розрізами або низькою талією, що оголює при поклоні спину жінки;
  • Жінці в храмі не заведено носити штани та джинси, особливо з модними дірками та латками, оскільки вони є чоловічим одягом;
  • Не слід носити обтягуючий або прозорий одяг: спідниці, блузки або водолазки (без накидок);
  • У жодному разі не потрібно одягати в храм блузи, сорочки з глибоким вирізом – декольте;
  • При виборі кольору одягу варто звернути увагу на приглушені тони, але не обов'язково темні;
  • Не слід одягати в храм взуття на високому підборі, тому що жінці буде незручно стояти на молитві, і дуже важливо, щоб підбори не стукали під час ходьби, щоб не заважати ходу богослужіння;
  • Збираючись до церкви, не варто наносити макіяж і використовувати духи: нафарбовані губи залишають сліди на іконах, а сторонній запах, нехай навіть і приємний, відволікатиме інших від молитви.

Одяг у храмі та у світському суспільстві

Поза храмом православна жінка може дозволити собі вільніші фасони одягу, трохи косметики, біжутерії, парфумерії, яскравіші кольори одягу. Все має бути пристойно, красиво, зручно, тому що нема потреби спеціально відокремлювати себе від решти. Головне, віруюча людина не повинна своїм неохайним зовнішнім виглядом відштовхувати від себе людей, адже православ'я, за словами патріарха Кирила, – це краса, а не убожество.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 80)
Попередня новина: 5 преимуществ аренды ...
Наступна новина: Небезпечні відходи,або що ...

КОМЕНТАРІ