Правила безпечного придбання квартири на первинному та вторинному ринках нерухомості

Правила безпечного придбання квартири на первинному та вторинному ринках нерухомості

22.12.21 08:29 0 4515

Придбання житлової нерухомості – непроста справа, яка завжди супроводжується проблемами, стресами, переживаннями як зі стороні покупця, так і зі сторони продавця. Щоб знизити всі ризики, пов'язані з важливими угодами, виключити будь-які суперечки, бажано отримати попередню консультацію кваліфікованого юриста, який спеціалізується саме на таких питаннях.

Придбання квартири від забудовника на первинному ринку

Якщо вас цікавить купівля квартири в новому будинку, який ще тільки починають зводити, бажано спочатку ознайомитися з рейтингом забудовників. Відписуючи договір з будівельною компанією, ви погоджуєтесь вкласти кошти не в нерухомість, а інвестувати в її будівництво. Якщо цей процес не буде завершений, ви залишитесь і без квартири, і без грошей. Такі угоди завжди супроводжуються великими ризиками, тому вартість квадратного метру житлової площі на початку будівництва набагато менша, ніж після завершення цього процесу. Треба використовувати наступні поради, щоб убезпечити себе:

  • звертайтеся тільки до надійних забудовників;
  • переконайтесь, що в компанії є всі документи на будівництво;
  • заздалегідь з'ясуйте, яким чином та хто буде надавати комунальні послуги.

Перед підписанням договору покажіть ці документи спочатку адвокату. Від дасть конкретні поради на основі статей Конституції та діючих законів України, як зробити процес безпечним. А якщо між вами та забудовником вже виник спір, хороший юрист зможе подати позов в суд, представляти ваші інтереси в офіціальних інстанціях. Якщо відповідально віднестися до цього процесу, ретельно обирати забудовника, то вірогідність виникнення проблем буде набагато меншою. На сторінці https://attorney.net.ua/law/yak-bezpechno-prydbaty-kvartyru/ ви дізнаєтеся, як безпечно придбати квартиру.

Придбання нерухомості на вторинному ринку

Ви маєте право на придбання квартири на вторинному ринку в кредит та на умовах безготівкового розрахунку. Але цей процес теж має свої особливості. Треба спочатку перевірити об'єкт нерухомості, переконатися, що в ньому не зареєстровані неповнолітні. Виписати їх з квартири буде проблематично. Важливо впевнитися, що нерухомість не арештована, не є заставою. Бо в такому разі її не можна продавати. Треба проконсультуватися з юристом, після чого прийняти остаточне рішення.

Послуги по підготовці документів до угоди з продажу-купівлі нерухомості надають спеціалізовані юридичні агентства. Обов'язково зверніться до адвоката.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 96)
Попередня новина: 25 одиниць снігоочисної ...
Наступна новина: Плюсы дома из газоблоков

КОМЕНТАРІ