Як вибрати покривало на ліжко?

Як вибрати покривало на ліжко?

22.12.21 23:25 1 1123

Ліжко – це композиційний центр спальні, що визначає стиль та саму атмосферу приміщення. Всі інші предмети меблів вибираються за потребою, вони служать доповненням, що лише підкреслює вибраний дизайн. А виразність та певний настрій ложу для сну надає якісний домашній текстиль. Як вибрати зручне, функціональне покривало на ліжко, яке стане прикрасою кімнати? Варто прислухатися до порад експертів інтернет-магазину https://www.kohana.in.ua/pokryvala/, в якому безпосередньо можна придбати собі покривало.

Переваги різних матеріалів покривала:

  • Акрил. Штучне волокно, дуже схоже на вигляд на шерсть. Стійке до стирання та механічних пошкоджень, не мнеться, не вицвітає навіть після сотні пральних циклів, допускається його використання у дитячій. При цьому воно практично не дихає, накопичує статичну електрику, а жирні плями доведеться виводити у хімчистці.
  • Мікрофібра. Щільне штучне полотно гігроскопічне, добре пропускає повітря, тому під ним можна спати. Чудово імітує дорогі натуральні матеріали. Не вимагає прасування, легке у догляді та довговічне. Однак, сильно електризується, притягує до себе сміття, шерстинки, пил.
  • Хутро виглядає розкішно, перетворює обстановку в спальні. Натуральне – це дороге задоволення, доступне небагатьом, а ось придбати штучний аналог з будь-якою довжиною ворсу та забарвленням може практично кожен. З мінусів – низька зносостійкість, складність у догляді та можлива алергія на шерсть.
  • Фліс – ще один сучасний синтетичний матеріал, що нагадує овечу шерсть, але дуже легкий. У ньому не розмножуються бактерії, він теплий, вбирає та виводить надлишки вологи, дає дихати шкірі та провітрюватись матрацу протягом дня. Прекрасно тримає форму після багатьох праннів, зберігає забарвлення, легко переться та швидко сохне. Не виносить високих температур, навіть близькість до включених батарей здатна його пошкодити, збирає пил і волоски, з часом у ньому утворюються негарні катишки.
  • Натуральний та штучний атлас відрізняється характерним алмазним блиском, який забезпечує особливе переплетення ниток. На дотик він завжди прохолодний, гладкий, виглядає приголомшливо. Вимагає дбайливого поводження. Найменша шорсткість, пазурі тварин, ігри дітей здатні утворювати затяжки та негарні плями.
  • Гобелен виглядає чудово. Зазвичай виготовляється зі змішаних ниток, що складаються з льону, бавовни або шерсті з додаванням поліестеру. Найоптимальніше за ціною та своїми характеристиками співвідношення – 50/50. Вивести плями з такого покривала – величезна проблема.
  • Бамбукове волокно прийшло на ринок порівняно недавно, і вже підкорило серця споживачів. Міцне, має виражений антибактеріальний ефект, гігроскопічне, екологічно чисте. Плюс воно буквально відштовхує від себе пил, сміття, бруд. Експерти стверджують, що недоліків у нього немає.
  • Бавовна поширена повсюдно і доступна, має чудові властивості. Вона гіпоалергенна, не накопичує пил, легка у догляді. Приємно ллється до шкіри, забезпечує комфортний сон, пропускаючи повітря та вбираючи вологу. З недоліків – втрачає колір на яскравому сонці, при недотриманні режиму прання може деформуватися, у порівнянні з синтетикою.
  • Вовняний плед – символ домашнього затишку та тепла. У виробництві зазвичай використовують переплетення «жаккард» з красивим двостороннім візерунком. Шерсть не втрачає колір при тривалому використанні, відмінно зігріває взимку, гігроскопічна, цілком може використовуватися як ковдра. Вимагає дуже дбайливого прання, з просушуванням у розправленому вигляді. Може спричиняти алергію. Крім того, шерсть при тривалому зберіганні може постраждати від молі та вологи.
  • Натуральний шовк – це східна казка, втілена у реальність. Вироби з нього завжди вишукані, виглядають приголомшливо, надають приміщенню особливий колорит. У такій тканині ніколи не заведуться комахи, пилові кліщі, вона не викликає алергію. Але, шовк потребує особливо дбайливого відношення. Навіть від звичайної води та поту можуть залишитися негарні плями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 71)
Попередня новина: Dogecoin: что это за ...
Наступна новина: Что такое коробка передач ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Иванова А.П. - 22.12.21

щось в цьому є, безумовно