Найпоширеніші поломки смартфонів Xiaomi

Найпоширеніші поломки смартфонів Xiaomi

24.12.21 08:44 0 593

Xiaomi є найбільшим китайським виробником мобільних телефонів та різних компонентів до них. Компанія була заснована у 2010 році, і за порівняно недовгий час вона зайняла лідируючу позицію серед китайських виробників смартфонів. У Китаї у Xiaomi близько 70% усіх продажів смартфонів, а у світі частка компанії на ринку мобільних пристроїв становить приблизно 30%. Але це не єдині досягнення Xiaomi. Із самого початку компанія намагалася скласти конкуренцію Apple та іншим відомим виробникам. За відносно недовгий термін існування, Xiaomi змогла посісти гідне місце на європейському та американському ринках. Далі, ми розглянемо основні поломки смартфонів Xiaomi. Ну а розповість нам про це співробітник київського сервісного центру bananafix.in.ua.

Повністю розрядився акумулятор

Як правило, якщо акумулятор розряджається в нуль, смартфон не вмикатиметься. Щоб вирішити цю проблему, необхідно повністю зарядити акумулятор.

Телефон не заряджається

У Xiaomi часто виходить з ладу порт зарядки, при цьому телефон може включатися і навіть працювати деякий час, але потім знову відмовляється заряджатися або перезавантажується.

На смартфоні блимає червоний індикатор

Коли користувач гаджета Xiaomi (Mi, Redmi) зауважує, що на екрані почав блимати червоний вогник, то він не застрахований від ситуації, коли телефон відмовляється працювати. Така поведінка апарата може бути викликана кількома причинами, які можуть призвести до пошкодження пристрою. Щоб уникнути дорогого ремонту, потрібно знати причини неполадок і способи їх виправлення.

Насамперед необхідно надовго затиснути клавішу живлення. Також допоможе відключити пристрій від заряджання та повторно його увімкнути. Після цього на екрані з'явиться повідомлення із пропозицією ввести пароль або графічний ключ. Якщо ж жодних дій не вжити, смартфон просто перестане заряджатися, а за кілька секунд відключиться.

На деяких гаджетах блимає символ із блискавкою, який також може з'являтися на екрані. У такому випадку потрібно провести діагностику телефону і вирішити проблему.

Якщо самостійно усунути несправність не виходить, то найкращим рішенням стане відвідування сервісного центру, співробітники якого зможуть точно виявити причину та запропонувати правильне рішення для її вирішення.

Телефон завис, не реагує на натискання

У роботі смартфонів, як і іншої техніки, трапляються збої. Вони можуть бути спричинені різними причинами від програмних помилок до несправностей електроніки. Іноді смартфон Xiaomi зависає назавжди, його неможливо виключити, ні перезавантажити. При натисканні кнопки живлення нічого не відбувається. І тоді користувач повинен дочекатися повної розрядки акумулятора. Втім, є швидше рішення проблеми, для цього необхідно натиснути клавішу живлення. Функція Reset передбачена виробником, тому такий метод завжди спрацьовує.

Завислий смартфон можна вимкнути, але якщо причина в програмному збої, то після перезавантаження він може повністю перестати працювати. Для вирішення цієї проблеми потрібно встановлювати програмне забезпечення, а саме - операційну систему Android або оболонку MIUI.

Смартфон входить у режим Recovery після увімкнення

Коли ви включаєте смартфон Xiaomi, він насамперед завантажується у стандартному режимі Android. Якщо ви недавно видалили програмне забезпечення або перевстановили операційну систему, ваш апарат відразу увійде в режим відновлення. На екрані з'являються англомовні написи, незрозумілі для пересічного користувача. Це означає, що виник серйозний програмний збій. Режим Recovery призначено для вирішення проблем, які виникли на програмному рівні. Ви можете повернутися до налаштувань, встановити програми, запустити автоматичну синхронізацію даних та багато іншого.

Ось найкращі способи вирішення проблеми:

  • Скинути налаштування на заводські;
  • Очистити вбудовану пам'ять;
  • Перепрошити телефон за допомогою програмного забезпечення Mi Flash Pro.

Телефон Xiaomi не вмикається після потрапляння вологи

Попадання рідини в пристрій мобільного телефону може стати причиною різних проблем. Найчастіше це несправність екрана або програмного забезпечення. Але іноді це призводить до серйозніших наслідків – як правило, виходу з ладу процесора або материнської плати й, як наслідок, необхідності заміни деталей. Для того, щоб цього не сталося, важливо відразу ж після потрапляння рідини в смартфон Xiaomi покласти його в ємність із рисом. Рис має відмінні всмоктуючі властивості: через кілька годин телефон буде повністю висушений. Після цього найкраще віднести його до сервісного центру, де фахівці проведуть діагностику та усунуть неполадку. Якщо це неможливо, то доведеться придбати новий апарат або зробити заміну пошкоджених деталей, які підлягають ремонту.

Таким чином, вам слід бути дуже уважним, щоб не допустити попадання вологи всередину смартфона, адже це може призвести до серйозних проблем.

Важливо! Ніколи не сушіть смартфон у мікрохвильовій печі або на батареї опалення. Це може призвести до повної втрати працездатності пристрою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 92)

КОМЕНТАРІ