Як вибрати сифон для раковини?

Як вибрати сифон для раковини?

25.12.21 00:10 0 882

Раковина у ванній кімнаті використовується дуже часто. Неправильний вибір сифона може призвести до застоювання води, частого прочищення зливу та засмічення каналізації. До речі, підібрати сифон для раковини ви можете в інтернет-магазині https://rona.ua/ru/catalog/sifoni-dlya-kuhonnih-mijok-ta-umivalnikiv. Функції сифона полягають у забезпеченні зливу стоків та перешкоди попадання газів із каналізації. Сифон також затримує значну частину забруднень та відходів, що надходять у стік. Тому при правильній експлуатації виключається засмічення труб. Такі засмічення можна прибрати шляхом чищення зливу, що полегшує завдання порівняно з очищенням каналізації.

Конструкція сифона для раковини є вигнутим каналом, заповненим рідиною в місці загину. Після закриття крана частина рідини залишається у вигині сифона, утворюючи водяний затор. Саме завдяки такому водному затору ізолюються неприємні запахи, при цьому корок не перешкоджає стоку води. Поки у раковину тече вода, у сливі утворюється тиск, і рідина потрапляє у каналізацію. Якщо води у раковині немає, а кран закритий, тиск стабілізується, але рідина залишається на нижньому рівні.

Базова комплектація сифону найчастіше включає:

  • Захисну решітку - вона встановлюється на злив. Елемент призначений запобігти попаданню великих частинок у каналізацію;
  • Випускний патрубок. Найчастіше його роблять із жорсткого або гнучкого пластику;
  • Гвинт. Призначений для з'єднання решітки із патрубком. Тривалий термін експлуатації матиме гвинт, виготовлений з нержавіючої сталі;
  • Гумові прокладки. Їхній розмір може бути від 3 мм до 5 мм. Прокладки можуть бути чорного чи білого кольору. Білі елементи мають більш естетичний вигляд і застосовуються в дорогих моделях.

Типи сифонів

Основною відмінністю сифона для умивальника від аналогів для ванни або душу є його розташування. Під умивальником зазвичай знаходиться достатньо місця, щоб встановити потрібний прилад за розміром та обсягом. Сифони поділяються на такі види:

  1. Трубний сифон. Він представлений гнутою, зазвичай у кількох місцях, жорсткою трубою у вигляді англійської літери S чи U. Деякі виробники роблять дані моделі з пробкою, що відкривається внизу, для очищення. Нестача трубних моделей полягає у складності установки. Адже для них знадобиться практично точне поєднання зливу та вхідного каналізаційного отвору. Також трубний сифон має неглибоку водну пробку, що може створити проблему при рідкісному використанні або на час відсутності господарів у будинку. Вода у вигині може випаруватися і у ванну проникне запах каналізації. Для його усунення необхідно включити напір води з крана на кілька хвилин.
  2. Пляшковий сифон. Має в своєму розпорядженні форму пляшки там, де знаходиться водна пробка. Такий тип має збірну конструкцію, в яку включений стакан-колба. Приєднується сифон до каналізації прямою чи гнучкою трубкою. Пляшкова модель має вагомі переваги:  компактність і можливість розбирання конструкції. За це пляшковий сифон є найпоширенішим типом у сантехнічному обслуговуванні. Недоліком пляшкової моделі є досить часто накопичення забруднень і сміття в склянці. Тим не менш, пляшковий сифон буде оптимальним варіантом для раковини, за рахунок того, що частинки, що потрапляють у стік, будуть затримуватися в склянці, вони не засмічуватимуть каналізацію.
  3. Плоский сифон. Даний тип буде корисний у тих умовах, коли під раковиною залишається мало місця. Плоскі сифони можуть застосовуватися у умивальниках та у ванних кімнатах. Перевагою таких моделей буде проста конструкція та нескладна установка. Недоліком є  складність очищення. Щоб прочистити плоский сифон, необхідно його повністю розібрати.
  4. Гофрований сифон. Має гнучку трубку, яку можна довільно вигинати. Це дозволить підключити до каналізаційної системи раковину з нестандартним розташуванням. Конструкція представлена  випуском, що кріпиться до зливу та перехідником для приєднання сифона до каналізації. Для створення водяного затору ухил робиться вручну за допомогою згинання трубки. На відміну від попередніх видів сифонів, серед гофрованих моделей немає виробів з розтрубами, щоб приєднати техніку і систему переливу. Гофровані моделі мають простий спосіб монтажу, але є недоліки. За рахунок нерівної поверхні сифона на трубці накопичуються відкладення, а трубка є нерозбірною. Гофрований сифон може деформуватися від окропу і його не можна монтувати в неопалюваних на зиму приміщеннях.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 89)
Попередня новина: ФК Ливерпуль: Чудо в ...
Наступна новина: 6 головних переваг подорожей

КОМЕНТАРІ