Як зробити вибір на користь здорової їжі?

Як зробити вибір на користь здорової їжі?

25.12.21 20:09 0 743

Їжа – це один із найшвидших способів заспокоїти себе, адже їжа може заспокоїти, зарядити енергією та живити нас. І хоча більшість людей час від часу звертаються до солодких, солоних або жирних ласощів, щоб швидко розслабитися, така їжа часто містить мало поживних речовин і часто змушує нас хотіти більше. Вибираючи здорову їжу, ви можете забезпечити собі комфорт, якого прагнете, і щоденне харчування, необхідне вашому організму для найкращого функціонування. До речі, детально прочитати про користь того чи іншого продукта можна на сайті https://vsepolezno.com/.

Вибирайте продукти, багаті поживними речовинами

Помічаєте, як певні продукти завжди змушують вас хотіти більше? Наприклад, пончик містить багато калорій, але майже не містить поживних речовин. У ньому також багато цукру і жиру, що призводить до швидкого підвищення рівня після їжі, оскільки ваше тіло переповнене дозою простих вуглеводів, які викидають глюкозу в кров. Ваша підшлункова залоза реагує вивільненням інсуліну, щоб впоратися з надлишком глюкози в крові. Потім, коли рівень цукру в крові нормалізується, у вас може залишитися відчуття виснаження і зниження, можливо, ви захочете більше солодких, солоних або жирних закусок.

Цей цикл може забезпечити швидкий комфорт, але він не дає вашому організму необхідних поживних речовин, необхідних для підтримки здоров’я. Замість цього ви повинні вибирати продукти, які є багатими джерелами поживних речовин без високого вмісту жиру або калорій. Вони, як правило, більш ситні, ніж оброблені харчові продукти, завдяки чому ви довше залишаєтеся задоволеними між прийомами їжі.

Приклади продуктів, багатих поживними речовинами, включають:

  • Фрукти – яблука, груші, цитрусові та ягоди. 
  • Квасоля та бобові – квасоля, сочевиця та нут.
  • Трави – орегано, розмарин, чебрець і базилік.
  • Спеції - особливо куркума і чорний перець.
  • Цільнозернові – овес, дикий рис і гречка.
  • Горіхи – волоські горіхи, мигдаль і бразильські.
  • Насіння – гарбузове, соняшникове та чіа.
  • Якісні білки – нежирне м’ясо, риба, яйця, тофу та бобові.
  • Корисні жири – оливкова олія, оливки та авокадо.

Їжте для імунітету

Зараз, як ніколи, важливо вибирати здорову їжу, яка може підтримати вашу імунну систему. Недавні дослідження показують, що для підтримки здоров’я та імунітету ви повинні їсти принаймні 30 різних рослинних продуктів на тиждень. Ключові поживні речовини для здорової імунної функції включають вітаміни A, C, D, цинк і селен.

Вибирайте продукти, які допомагають вашому мозку виробляти хімічну речовину для задоволення

Якщо ви відчуваєте стрес, хвилювання або нудьгу, легко звернутися до їжі як до джерела комфорту. Дофамін є одним із хімічних нейромедіаторів мозку, який стимулює центр винагороди в мозку, створюючи приємні відчуття. Якщо рівень дофаміну низький, ви, швидше за все, будете комфортно їсти.

Щоб виробляти дофамін, потрібно їсти продукти, що містять амінокислоти тирозин і фенілаланін. Продукти, багаті цими амінокислотами, включають такі білки, як м’ясо, риба та птиця, а також сушені морські водорості, сир Грюйєр, яблука, банани, чорниця, виноград, апельсини, папайя, полуниця, чорнослив і кавун. Овочі, горіхи та насіння також сприяють виробленню дофаміну.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 69)

КОМЕНТАРІ