Ґрунтові гербіциди: навіщо вони потрібні?

Ґрунтові гербіциди: навіщо вони потрібні?

25.12.21 20:23 0 711

Ґрунтовими гербіцидами сільськогосподарські землі обробляють досі перших сходів сільгоспкультур. Потрапляючи на ґрунт гербіцид утворює на ньому особливий захисний (гербіцидний) екран, який не дає проростати бур'янам і відсуває більш ніж на місяць їхню появу. Як правило, ґрунтові гербіциди використовуються для захисту овочевих та просапних культур. До речі, придбати їх можна в інтернет-магазині https://agro-sector.com.ua/sredstva-zashchity-rastenij/gerbicidy.

Застосовуючи ґрунтові гербіциди, важливо керуватися такими правилами:

  • Використовуйте препарати на полях, де поширені переважно однорічні бур'яни. Контроль за великоплідними бур'янами (всюди, дурнишник, канатник та ін) повинен здійснюватися у попередній культурі сівозміни.
  • Домагайтеся дрібнокомкуватості ґрунту, щоб гербіциди могли розподілитися в ньому максимально рівномірно.
  • Усувайте з поверхні ґрунту рослинні залишки. Вони можуть стати на заваді нормальному розподілу гербіцидів.
  • При роботі з гербіцидом враховуйте тип ґрунту, вміст органічних речовин та вологість. На важких, багатих органікою ґрунтах норма витрати гербіциду має бути збільшена. Чим легший ґрунт, тим менша кількість препарату потрібна для обробки одиниці площі; мінімально можлива норма – від 400 л кошти на 1 га.

Як ефективність ґрунтових гербіцидів залежить від вологості ґрунту?

  1. При низькій вологості ґрунту рекомендується дрібне загортання на глибину 2-3 см після внесення.
  2. Надлишок вологи призводить до вимивання гербіциду в нижні шари ґрунту, де він уже не впливає на бур'яни.
  3. Гербіцидний екран надійно захищатиме поля від бур'янів, якщо вологість буде на рівні польової вологоємності.
  4. Не проводьте додаткові міжрядні обробки протягом 21 дня після внесення препарату. Вони руйнують захисний екран та знижують ефективність гербіциду.

У 2021 році лінійка ЗЗР розширилася - у продажу з'явилися препарати нового покоління, що ефективно працюють в умовах надмірної та недостатньої вологості ґрунту, вони не леткі — не вимагають обов'язкового закладення в ґрунт (за наявності ґрунтової вологи).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 84)
Наступна новина: Свадебное платье: как ...

КОМЕНТАРІ