5 порад для підбору туристичного рюкзака

5 порад для підбору туристичного рюкзака

12.01.22 18:20 3 644

Існує безліч рюкзаків, призначених для різних завдань - від величезних експедиційних до маленьких легкохідних. Вони відрізняються структурою, формою, можливістю закриття, кількістю кишень, наявністю рейнкавера та іншими елементами. Тому відрізняти суттєві деталі в рюкзаку для походів дуже важливо. Позначимо значимі:

  1. По-перше, тривалість подорожі. Саме від цього залежить об'єм рюкзака. Похід на 1-2 тижня вимагає взяти з собою велику кількість речей, тому слід зупинитися на 80-120-літрових моделях. Якщо ж запланований відпочинок полягає лише в одноденному поході без розпалу багаття та ночівлі в наметі, відмінно підійде рюкзак на 25-30 л. Для туриста-початківця оптимальний об'єм становить 70-100 л. Туди поміститься і спальник, і килимок, а також дощовик, їжа та інші аксесуари, які знадобляться далеко від цивілізації.
  2. Матеріал, з якого пошитий рюкзак – елемент, який впливає на зносостійкість і міцність всієї конструкції. Від нього залежить, наскільки дбайливо доведеться поводитися зі спорядженням. Щільність тканини вимірюється в одиницях Деньє і вказується в характеристиках. Наприклад, виріб з тканини 1000D можна сміливо кидати на каміння, возити в багажнику, спиратися на нього, а він не втратить форми і залишиться стійким до зношування. Матеріал зі 100D швидко втратить свої показники при подібному поводженні з ним. Іноді щільність зазначена двома цифрами: високою для місць, які зношуються, та низькою для місць, які не зазнають негативних навантажень.
  3. Підвісна система забезпечує перенесення важких вантажів. Кожен виробник пропонує свій варіант. Система рівномірно розподіляє вагу завантаженногоо рюкзака по всьому тілу. Включає систему плечових ременів і вантажний пояс, які виставляються під анатомію користувача.
  4. Неостанню роль відіграє ширина плечових лямок та спосіб прилягання поясного ременя. Переважно брати конструкцію з широкими лямками, оскільки вузькі під тиском ваги врізатимуться в плечі. Перевірте, як щільно поясний ремінь охоплює тазові кістки. Часто ремінь оснащують термоформуємою піною, яка підлаштовується під фігуру власника в процесі експлуатації.
  5. В рюкзак великого об'єм найчастіше вставляється металева рама для надання певної форми та міцності спинці. Чим значущий вантаж, тим жорсткішими повинні бути елементи конструкції. Вони допомагають рівномірно розподілити вагу по спині туриста та частину його перенести на пояс.

Вірно підібраний рюкзак – справжній символ туризму. Познайомитися з усім різноманіттям сучасних моделей можна зазирнувши в наш каталог або завітавши до магазину Freeride, де професійні експерти допоможуть вам зробити покупку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 73)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Diavol13 - 12.01.22

Пожал бы руку автору, и дал по морде всем его ненавистникам.

аватар країна
jecosik - 12.01.22

Абсолютно согласен

аватар країна
MonkCl - 12.01.22

Очень хороший пост! Спасибо за проделанную работу!