Бойлер: доступний комфорт і тепла вода цілий рік

Бойлер: доступний комфорт і тепла вода цілий рік

13.01.22 23:09 0 674

Водонагрівачі накопичувальні електричні, вони ж бойлери - побутові прилади, які з успіхом замінюють централізовану подачу гарячої води. Сучасні бойлери розрізняються за обсягом, потужністю, дизайном, економічністю та іншими параметрами. Саме слово походить від англійського «boil» – кип'ятити воду.

Пристрій цього агрегату досить просто і є власне бак, в якому певний обсяг холодної води нагрівається до необхідної температури спеціальним елементом.

Бойлери незамінні як у масштабах заміських будинків, так і в квартирах, де існують централізовані комунікації, проте часто є можливість відключення гарячої води, особливо на тривалий термін.
Говорячи про тип палива, газовий бойлер стане чудовим вибором тільки в тому випадку, якщо в будинку є вказана комунікація, а також якщо об'єм води, необхідної для нагрівання, дуже великий. Якщо ж газу в будинку немає, не варто поратися з газовими балонами, достатньо вибрати модель, що працює від електромережі. В даному випадку присутні невеликі обмеження за потужністю, і установки понад 6 кВт доведеться підключати до виділеної силової лінії.

Інше питання, що середня потужність побутових бойлерів зазвичай коливається у значеннях від 1 до 3 кВт. Газові зразки мають середню потужність від 5 і більше кВт, проте при цьому і більші розміри. Крім того, нагрівання води в них відбувається за менший часовий проміжок. Крім того, газовому нагрівачу знадобиться димохід, а значить, електричні зразки завжди залишаться основним та найбільш затребуваним типом бойлерів.

Об'єм бака - основний параметр, за яким слід обрати модель електронагрівача. Цей показник безпосередньо залежить від кількості мешканців, які проживають у приміщенні, а також їх індивідуальних потреб. Завжди краще взяти об'єм із запасом, особливо якщо в будинку є маленькі діти та домашні тварини, яким може знадобитися екстрене купання після прогулянки.

Середня ванна в обсязі ніколи не перевищує 180 л, а для того щоб її наповнити, достатньо 50-80 л гарячої води з бойлера, залежно від температури нагрівання. Виходячи з цього параметра, одній дорослій людині знадобиться бойлер зазначеного обсягу, у великій сім'ї з дітьми цей показник змінюється пропорційно у велику сторону.

Проте надто великий обсяг накопичувального електронагрівача буде менш економічно вигідним, а значить, покупцеві належить знайти певний баланс для потреб.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 78)
Наступна новина: 14 січня на території ...

КОМЕНТАРІ