Кому і коли слід звертатися до податкового адвоката?

Кому і коли слід звертатися до податкового адвоката?

19.01.22 16:06 4 563

Звертатися до податкового адвоката, звичайно, найкраще на самому початку формування до вас претензій від різноманітних перевіряючих органів у галузі податкового законодавства. Як правило, головною загрозою для юросіб є виїзні податкові перевірки, що охоплюють тимчасовий відрізок у три останні роки, у той час як при камеральній охоплюється виключно поточний період. Податкові перевірки можна поділити з багатьох підстав. Виходячи з обсягу документації, що перевіряється, і території проведення, вони діляться на камеральні та виїзні. Такий поділ є законодавчим.

Також існує ще один вид ревізій, який неофіційно називається зустрічною податковою перевіркою. Сутність такого заходу полягає у наданні документів, пов'язаних із співпрацею з будь-яким контрагентом, на запит податкового органу. Звичайно, дане інспектування також несе в собі загрозу не тільки для контрагента, але і для самої фірми, оскільки документи можуть містити інформацію про її можливі правопорушення.

За способом організації перевірочні заходи поділяються на планові та позапланові. Про планові ревізії організація повідомляється заздалегідь, отже, вона має час підготуватися до них. Позапланові перевірки проводяться тоді, коли податківці мають підстави вважати, що керівництво фірми знищить або сфальсифікує фінансово-господарські документи.

Найбільший ризик для фірми та її керівників становлять виїзні позапланові перевірки з чотирьох причин:

  1. у процесі ревізії нормальна діяльність фірми утруднюється чи зупиняється;
  2. під час своєї діяльності інспектори можуть вилучати папери, необхідні фірмі на її повсякденної роботи;
  3. термін виїзного інспектування - до 2 місяців, а в деяких випадках він продовжується до 6 місяців;
  4. практично завжди під час позапланового виїзного інспектування виявляються будь-які порушення, оскільки підприємці не встигають підготуватися до приїзду інспекторів.

Підприємцям слід пам'ятати, що чим більше він допускає податкових порушень, тим вище ймовірність проведення їх діяльності перевірочних заходів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 69)
Наступна новина: Лечение в Израиле: в чем ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
nitcshe - 19.01.22

Красивый пост, многосмысленный…

аватар країна
olga_str - 19.01.22

Все четко и по делу. Хорошо написано. Кстати, если вам нужна помощь в налоговых вопросах, обращайтесь в компанию "Киевский налоговый адвокат".

аватар країна
Sorrythisusernameisalreadyvalid - 19.01.22

Ух ти :) Здорово як!

аватар країна
pochtiputin - 19.01.22

Сенкс. Цікаво, і взагалі корисний у Вас сайт