Чому саме стрільба з пневматичної гвинтівки має стати вашим новим хобі у новому 2022 році?

Чому саме стрільба з пневматичної гвинтівки має стати вашим новим хобі у новому 2022 році?

20.01.22 12:01 18 955

Знаєте, що гарного у стрільбі з пневматичної гвинтівки? Та й у розважальній стрільбі за мішенями взагалі?

Відповідь проста: це – хобі буквально для кожного. Навіть вікових обмежень жодних немає. Ви можете купити пневматичну гвинтівку для своїх неповнолітніх сина чи доньки. І з таким самим успіхом можете зайнятися цим хобі самі, навіть якщо ви давно вже не дитина.

Ось три основні причини, з яких вам варто розпочати займатися стрільбою з пневматичної гвинтівки у 2022 році:

  1. Це чудовий шанс спробувати щось нове у новий рік! Так, ми знаємо, як це банально звучить. Але правда в тому, що сучасній людині часто не вистачає нових РЕАЛЬНИХ відчуттів. Саме щось нове і здатне насправді скрасити наше життя. А раптом, це те, чого вам так не вистачало? Не дізнаєтесь, доки не спробуєте. У будь-якому випадку, кожен, хто хоч раз був у тирі, знає, що стріляти по мішенях (навіть якщо це просто порожні пляшки) – дуже весело. До того ж, ви дізнаєтесь багато нового і придбаєте нові, унікальні навички. Ну а спортивна стрільба по мішенях на великі дистанції — це справжнє мистецтво. Просто запитайте будь-якого стрільця-спортсмена або навіть просто любителя пневматичної зброї.
  2. Це стрілецьке хобі обійдеться вам дешевше, ніж будь-яка його альтернатива. Так, пневматика не обов'язково коштує дешево. Трапляються і досить дорогі професійні моделі. З іншого боку, бюджетні моделі коштують просто кумедних грошей. Але навіть дорога пневматика дешевша і доступніша, ніж вогнепальна аналогічного рівня і все, що з нею пов'язане. Пневматику набагато дешевше обслуговувати, дешевше ремонтувати та тюнінгувати. Ну а вартість одного пострілу з пневматики не йде в жодне порівняння з вогнепальним. Загалом, у довгостроковій перспективі ви заощадите масу грошей!
  3. Купівля пневматики не потребує жодних ліцензій та дозволів. Інтернет-магазини наповнені моделями, що продаються абсолютно вільно! Ви просто вибираєте та робите замовлення!

Добре, я вибрав і купив пневматичну гвинтівку, що далі?

  • Все ж таки ми рекомендуємо вам почитати навчальні статті і подивитися відповідні відео в інтернеті. Це хобі тим і добре, що ви не тільки розважатиметеся, але й постійно вчитиметеся чомусь новому. Нові знання та навички збагачують людину, роблять її кращою. Не хвилюйтеся, нічого складного там немає. Освоїти ази простіше простого. Ось стати справжнім майстром – це вже справжній виклик!
  • Виберіть місце для ваших вправ. Не обов’язково ходити в тир. Двір приватного будинку, порожній пейнтбольний майданчик або просто дальній куточок парку цілком підійдуть. Обов'язково переконайтеся, що за вашими мішенями не ходять люди! Краще, якщо там взагалі буде схил пагорба чи глуха стіна.
  • Купіть оптичний приціл. Сучасна стрільба з пневматики без оптики просто вже не актуальна. Якщо ви вже розібралися з гвинтівкою, покупка оптики – логічний наступний крок.

Як вибрати приціл для пневматичної гвинтівки?

  1. І ми знову рекомендуємо вам спочатку хоча б почитати кілька ознайомлювальних статей про оптичні приціли. Знання — сила! Ви зможете легко вибрати приціл для своєї пневматичної гвинтівки, якщо твердо знатимете, що саме вам потрібно.
  2. Немає кращого оптичного прицілу взагалі. Найкращим оптичним прицілом для пневматичної гвинтівки буде той, який дасть вам можливість отримати потрібні вам результати і обійдеться в суму, яка є для вас розумною.
  3. Визначте тип кріплення. Існує декілька основних варіантів: ластівчин хвіст, планка Вівера та інші. Обирайте саме той тип, який сумісний із вашою гвинтівкою. Пам’ятайте, якісне кріплення для прицілу пневматичної гвинтівки має надійно фіксуватися різьбовим штифтом, щоб запобігти руху прицілу під час стрільби або транспортування.
  4. Більшість цілей для пневматики будуть знаходитися на дистанції менше 100 метрів. Якщо ви хочете використовувати досить потужну оптику, вам знадобиться приціл із механізмом відбудови від паралаксу. Краще вибрати варіант з бічним настроювальним колесом. Та дізнатися десь, що це до біса за паралакс такий? Пам’ятаєте пункт перший? Знання — сила!
  5. Придивіться до прицільних сіток типу Mil Dot. Міл Доти – ідеально підходять для визначення дальності та компенсації падіння кулі на відстані. Якщо ви навчитеся правильно користуватися цією прицільною сіткою, якість вашої стрільби помітно зросте.
  6. Якщо ви збираєтеся використовувати пружинно-поршневу пневматичну гвинтівку, слід знати, що далеко не кожен оптичний приціл витримає її віддачу. Як це не дивно, але робота на такій гвинтівці – серйозне випробування для оптики. Звертайте увагу, з якими типами гвинтівок сумісна обрана вами модель.
  7. Чим більша лінза об'єктива, тим більше світла вона пропускає і тим чіткіше і яскравіше видиме зображення. Проте, чим більший об'єктив, тим важчим буде приціл. Майте це на увазі, якщо збираєтеся багато ходити лісом з вашою гвинтівкою. У принципі, приціл із великим об'єктивом, не є обов'язковою вимогою для пневматичної зброї. Це – свого роду розкіш, який приємно мати.
  8. Кратність (наближення). Ідеальний зум для пневматичної зброї початкового рівня становить 3-9х, що означає, що ваша ціль буде здаватися втричі ближче при мінімальному збільшенні та в дев’ять разів при максимальному. Враховуйте, що приціли зі змінним збільшенням бувають трохи важчими (і дорожчими). Якщо вага є важливим фактором для вас, то можна зупинити свій вибір на моделі незмінної крастності.
  9. Правило золотої середини. Якщо ви – любитель, та ще й початківець, не варто витрачатися на наворочену брендову модель, яка може виявитися в рази дорожчою за саму гвинтівку. Але й безіменну дешевку брати теж не треба. Зупиніть свій вибір на моделях бюджетного цінового діапазону, вироблених китайськими брендами, що вже зарекомендували себе. Discovery, T-Eagle, Vector Optics виготовляють багато моделей, які вам точно підійдуть.

Джерело - https://grandway.ua/catalog/optika/pricely/

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 84)
Попередня новина: У ЦНАПі м. Тернополя ...
Наступна новина: Плед для новорожденного: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
MaSterM1nD - 20.01.22

Невероятно!

аватар країна
OchraSmoke - 20.01.22

Действительно интересная тема.

аватар країна
Molodoj_trezzini - 20.01.22

ух ти...

аватар країна
ComeVeV - 20.01.22

Большое спасибо, прикольно написанно креативно

аватар країна
zabratzabrat - 20.01.22

детальніше ласка

аватар країна
RolegS - 20.01.22

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
LulzBoat - 20.01.22

круто

аватар країна
pavlovman - 20.01.22

А можна дізнатися, у вас дизайн сайту шаблонний? Теж собі такий хочу ...

аватар країна
hitriy_dmitriy - 20.01.22

что-то в этом есть, безусловно

аватар країна
UnitedFool - 20.01.22

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
fantaziinyet - 20.01.22

Мало чувств.. но красиво…

аватар країна
practik - 20.01.22

Изумительно!

аватар країна
Vampir773 - 20.01.22

чого струму не придумають ...

аватар країна
Samir5r - 20.01.22

я в восторге от Вашего стиля

аватар країна
dontlooksoargh - 20.01.22

5ка! Отличный пост!

аватар країна
kostyan97 - 20.01.22

Классно!

аватар країна
stock_and - 20.01.22

Хм… Очень даже ничего.

аватар країна
red_discotheque - 20.01.22

відмінний приклад стоїть матеріалу