Стилі меблів в інтер'єрі: як вибрати відповідний

Стилі меблів в інтер'єрі: як вибрати відповідний

21.01.22 09:59 17 910

Бажання зробити обстановку свого житла цікавою та унікальною породжує нові тенденції в дизайні. З'являються нові стилі меблів в інтер'єрі, які з часом можуть стати стійким трендом. Далі, ми розглянемо основні стилі дизайну меблів. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину nowystyl.ua, в якому безпосередньо можна придбати меблі за доступною ціною.

Основні стилі дизайну меблів та інтер'єру

Оформлення простору житла в якомусь конкретному стилі дозволяє, до того ж виразити індивідуальні риси його власників. Єдиний тон, заданий приміщенню за допомогою оздоблювальних матеріалів та елементів меблів, створює певний настрій у людей, що знаходяться усередині.

Будь-який стиль - лише напрямок, який не обмежує дизайнера інтер'єру строгими рамками. Виходячи з нього вже розробляється концепція для створення індивідуального образу, що враховує побажання та уподобання замовника. Також стиль меблів в інтер'єрі допомагає задати характеру всьому приміщенню.

Умовно, всі стилі, що існують у дизайні інтер'єрів, можна розділити на три основні категорії, об'єднані спільними рисами та характеристиками. Але кожен напрямок має свої відмінності та особливості.

Класичний стиль

Класика у внутрішньому оздобленні приміщення завжди перегукується з певним періодом історії, характерними течіями в архітектурі та мистецтві того часу. Дизайнер, підбираючи стилі меблів в інтер'єрі, повинен проаналізувати особливості відповідної епохи та перенести це у вибрану концепцію оформлення. Взагалі, класичний напрямок актуальний у просторих приміщеннях. Найчастіше таке оформлення до вподоби людям з консервативними поглядами: для них більше значення має усталена думка, ніж нові тенденції.

Етнічний стиль

Етноінтер'єр має на увазі відповідність дизайну традиційному виду житла в конкретному регіоні світу. Як правило, кожен стиль має назву тієї країни або континенту, звідки він походить. Але втілити такий дизайн вдається не завжди: потрібно знайти або виготовити предмети меблів, побуту та елементи декору, які найбільш точно відповідатимуть обраному напрямку та часу його появи. Це завдання не з легких. Тим більше в кожному етностилі присутні відбитки інших культур, які внесли свій внесок в оформлення житлового простору, що ще більше ускладнює роботу дизайнера.

Саме тому справді етнічний стиль передати досить важко. Якщо ж оформлювачу вдається реалізувати задумане, результат вразить своєю оригінальністю, яскравістю та самобутністю. Важливу роль в групі етнічних стилів грають предмети декору. Але щоб змусити повірити в справжність відтвореного інтер'єру, дизайнерам доводиться поринути в архітектурні та культурні традиції обраної ними країни, вивчити її історію.

Сучасний стиль

Досить широкий набір стилів, що сформувалися протягом останнього сторіччя. Для цієї категорії характерні нестандартні форми, химерність. Можуть містити у собі елементи класичних та етнічних стилів. Сучасні напрямки поєднує нестандартний підхід у виборі кольорової гами. Популярність цієї групи пояснюється ще й тим, що тут не заборонено використовувати цікаві ідеї з інших категорій: такий підхід дозволяє грамотно організувати простір, у якому практичність вдало поєднуватиметься з естетикою. Сучасні стилі меблів в інтер'єрі характеризуються великою функціональністю та здатністю підлаштуватися під будь-які вимоги.

Стилі меблів в інтер'єрі

Існують і стилі, які не можна включити в жодну із зазначених вище груп. Наприклад, колоніальний. Він увібрав у себе етнічні та класичні елементи, але має й свої особливості. Колоніальний стиль заведено пов'язувати з часом колонізації Африки англійцями. Європейці намагалися відтворити звичний їм рівень комфорту в африканських житлах, але бажання прикрасити знайомий інтер'єр незвичайними місцевими артефактами призвело до появи відомого дизайнерського напрямку.

Відображення цього стилю можна побачити на прикладі плетених меблів із ротангу або тику, гарнітурів із тюльпанного та каучукового дерева. Часто використовується покриття для підлоги з натуральних рослинних волокон, різні статуетки, посуд і предмети побуту, характерні для культури того часу.

Змішування різних цивілізацій робить інтер'єр оригінальним та свіжим. Як правило, колоніальний стиль передбачає наявність у приміщенні екзотичних рослин (бамбук, пальма, папороть та ін.).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 84)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
LADA77 - 21.01.22

Мені сподобалося!

аватар країна
alex_kavinsky - 21.01.22

Понял не всё.

аватар країна
Muhamkir - 21.01.22

Спасибо за статью

аватар країна
Dmitry998 - 21.01.22

Все подобається. Спасибі за пост!

аватар країна
Alice_Cat - 21.01.22

Я вот думаю, а где Вы материал взяли для этой статьи? Неужели из головы?

аватар країна
Avrora9 - 21.01.22

я уже писала об этом в своем блоге

аватар країна
Submissive_Girl - 21.01.22

Может Ваш сайт даже поднимется в выдаче за такой материал.

аватар країна
Whataman - 21.01.22

Сенкс. Интересно, и вообще полезный у Вас сайт

аватар країна
pavloaye - 21.01.22

Супер! Автору - респект:)

аватар країна
dickiy_bill - 21.01.22

ну що тут скажеш ...

аватар країна
Pablo777Eskobar - 21.01.22

просто афигенно !!!!))

аватар країна
gogi27 - 21.01.22

Було цікаво почитати !!!

аватар країна
dylan_klebo1d - 21.01.22

новина послав по інету.

аватар країна
arcredi - 21.01.22

Хе-хе, мій перший коммент :)

аватар країна
dylan_klebo1d - 21.01.22

І правда креатив ... супер!

аватар країна
acsreal - 21.01.22

подробней пожалуйста

аватар країна
OldRoger - 21.01.22

Куль надо таких статей по-больше!