У Рівненській області поліцейського судитимуть за перевищення службових повноважень під час затримання

У Рівненській області поліцейського судитимуть за перевищення службових повноважень під час затримання

27.01.22 08:40 0 378
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно поліцейського, якому інкримінують перевищення службових повноважень, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування (ч. 2 ст. 365 КК України).

Слідством встановлено, що у травні минулого року поліцейські затримали чоловіка, який перебував напідпитку та порушував громадський порядок на території залізничного вокзалу в Рівному. Затриманий відмовився їхати з поліцейськими на освідування та почав нецензурно висловлюватися на адресу правоохоронців.

Тоді один з поліцейських, перевищивши свої службові повноваження, надів кайданки на чоловіка, кинув його на асфальт і використовуючи заборонений прийом утримував силоміць, при цьому ще й наносячи удари. Потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Наразі поліцейського відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування проводили слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників оперативного підрозділу ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області 4 ...
Наступна новина: Для жителів Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ