Лікування наркомана: як допомогти і чого не варто робити

Лікування наркомана: як допомогти і чого не варто робити

31.01.22 20:48 5 3361

Залежність від наркотиків – це серйозна хвороба, яка потребує правильного лікування. На жаль, люди не розуміють, що саме відбувається з їх близькими. Так стається через те, що люди досить погано розуміють психологію, не вірять в те, що психолог може допомогти. Річ у тім, що нам десятиліттями нав’язувалися думки, наче депресія – це надумана буржуазна блаж, і нормальна людина може просто взяти себе в руки та робити те, що вона захоче. Через такі неправильні установки люди продовжують терпіти моральну біль, страждати, знаходити розраду в алкоголі та наркотиках, але вчасно не звертатися за допомогою.

Тому якщо у когось з близьких спостерігається залежність, треба зразу ж зрозуміти, що ця людина хвора. І допомогти їй можуть лише в клініці. Не варто пробувати кодувати хворого, або відправляти в центр, де йому будуть “допомагати” через сумлінну працю. Насправді, в таких центрах над людьми знущаються морально, часто і фізично. Вони живуть в поганих умовах, постійно відчувають стрес. Після таких центрів хворі стають злими, ненавидять рідних, які відправили їх на такі тортури. А ще, більшість починає вживати знову і збільшує дози.

Так відбувається тому, що люди не пропрацьовують свої моральні травми і отримують додаткові. Їх постійні переживання призводять до депресій, апатії, суїцидальних думок. Що ж стосується кодування, то воно базується на навіюванні і страхах. Тобто, реальна проблема не вирішується, до того ж, людина починає ще більше хвилюватися та перейматися через надмуаний страх. От чому важливо, щоб хворий лікувався в стаціонарі та працював з психологом. Йому потрібно, щоб був весь комплекс заходів, наприклад, така наркологічна лікарня: https://narko-centr.com.ua/uk/. Бо результат можливий лише в тому випадку, коли є комплексний підхід.

Що відбувається під час лікування в стаціонарі?

Коли наркоман потрапляє в стаціонар, в першу чергу, лікарі проводять огляд, визначають, на якій стадії залежність та наскільки постраждали його органи. Після того призначається курс для зняття “ломки”, курс загальної підтримки для організму. Хворий постійно знаходиться під наглядом лікарів, аж доки його фізичний стан не стабілізується. Після цього з ним починає працювати психолог. Його основна задача – зрозуміти, що стало справжньою причиною алкоголізму та допомогти пацієнту позбутися її раз і назавжди.

В клініці доктора Кадирова завжди можна отримати саме таке лікування. Звертайтеся.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 83)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
NikStroker - 31.01.22

Дуже дякую. Дуже корисна інформація

аватар країна
lmusicc - 31.01.22

Вот так история!

аватар країна
Duckymitya - 31.01.22

щось в цьому є, безумовно

аватар країна
B1ackfox - 31.01.22

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.

аватар країна
romich51 - 31.01.22

Знайомий стиль ...