Добірка мотивуючих книг для бігунів

Добірка мотивуючих книг для бігунів

04.02.22 09:52 0 1501

Біг, як і будь-який вид спорту, потребує від спортсмена гарної мотивації, адже не кожна людина здатна витримувати важкі навантаження та досягати високих результатів без бачення в цьому певного сенсу. Крім того, у кожного з нас, навіть у тих, хто не уявляє свого життя без бігу, можуть з’являтися періоди лінощів, поганого настрою, самопочуття, коли згасає бажання йти на тренування. Подолати їх можна, посиливши власну мотивацію, нагадавши собі, навіщо вам це, і які цілі ви перед собою ставите. Гарний спосіб це зробити - читати мотиваційні книги про біг

Сучасні автори пропонують великий вибір літератури на цю тему, зокрема не лише книги про біг, але й про техніку підготовки спортсменів бігунів, філософію і ставлення до цього виду спорту тощо. Вони можуть стати корисними як професійним атлетам, так і новачкам, або тим, хто займається іншими видами спорту. Такі книги про спорт здатні надихнути краще, ніж будь-які книги для саморозвитку, мотиваційні ролики, промови, участь у спеціальних марафонах тощо. Більшість з них спираються на реальний життєвий досвід та участь у різноманітних змаганнях. 
Серед тих цікавих книг, які мені пощастило прочитати і найбільш мене вразили, а головне, дійсно стали мотиватором для мене, я можу виділити наступні:

  • Крістофер Макдуґал «Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей» - у книзі популярний американський журналіст розповідає про секрети здорового і тривалого бігу без травм і втоми. Для цього він вирушає до Північної Америки, де досі проживає індіанське плем’я тараумара – хранителі втраченого сучасними людьми мистецтва бігати. Вони здатні з легкістю долати 80-ти кілометрові дистанції без відпочинку. Книга буде цікава усім, хто займається спортом.
  • Харукі Муракамі «Про що я говорю, коли говорю про біг» - легендарна книга, яку повинен прочитати кожен, навіть, якщо ви не займаєтесь бігом. В її основі біографічна історія японського бігуна. Автор розповідає про своє життя, і, до речі, не лише про те,  як він почав бігати, готувався до марафону, а потім і до ультрамарафону, а й про свій шлях від власника невеличкого джаз-бару у Токіо до відомого у всьому світі письменника.
  • Дін Карназес «Той, що біжить без сну. Одкровення ультрамарафонця» - ця книга про біг стала справжнім бестселером. Її автор завзято розповідає, як досягав одну мету за одною. За свою кар’єру він пробіг близько 160 000 км. При чому, багато хто вважав Діна божевільним, адже атлет міг бігати добу, у сорокаградусну спеку, в мороз нижче 40 градусів, по горах і т.д. І коли люди запитували, навіщо це йому, він відповідав:  “Тому, що я можу”. Це було викликом самому собі, його головною мотивацією у житті.
  • Скотт Джурек «Їж і біжи. Неймовірна історія вегана-ультрамарафонця» - ще одна реальна історія життя сильної духом людини, яка надихає читачів на подолання різних перешкод, в тому числі і самого себе, на шляху до своєї мети. В ній викладається філософія ультрамарафонця, для якого біг – це і є саме життя. У книзі Джурек описує своє життя, яке складалося із низки зльотів і падінь, а також про те, як любов до бігу повністю змінила його життя.
  • Чарлі Енген «Людина, що біжить» - автобіографічна книга, де автор розповідає про біг, що став для нього справжнім порятунком у житті. Спорт допоміг йому подолати наркотичну та алкогольну залежність крізь неймовірний біль. Чарлі пробіг марафон в тюрмі, а також пустелю Сахару від краю до краю. Він долав сотні кілометрів на ультрамарафоні, натираючи величезні мозолі, брав участь в десятках цікавих забігах без сну та їжі, де його переслідували розлючені крокодили, п’явки, обливали послідом кажани. Йому доводилося спати на велосипеді, прокидатися з тарантулом у спальному мішку та звисати зі скелі на мотузці. 

Також мені сподобалася книга «Навіщо ми бігаємо?» Рональда Ренга і «Ультра» Річ Ролла. Звісно, це  не весь перелік, але це, на мою думку, одні з найкращих книг про біг, які повинен прочитати кожен, хто починає бігати, просто займається спортом або шукає гарну мотивацію. Звісно, це не весь перелік, але це, на мою думку, одні з найкращих книг про біг, які повинен прочитати кожен, хто починає бігати, просто займається спортом або шукає гарну мотивацію. 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 76)

КОМЕНТАРІ