Поклали на вівтар безпеку

Поклали на вівтар безпеку

10.02.22 08:34 0 820

Україна може стати фільтраційним табором для мігрантів

У мережі активно обговорюють підозрілий наказ ГМС, який з'явився на сайті та зник.

«Положення про тимчасові пункти перебування біженців, яким було відмовлено у в'їзді до країн Європейського Союзу» - такий цікавий документ відкопали блогери на сайті Державної міграційної служби України.

Згідно з цим документом, який був підписаний наприкінці 2021 року, усім підрозділам ДМС доручено «забезпечити сприятливі умови перебування біженців». Будинки, де розмістять мігрантів, у користування ГМС передає Мін'юст.

«Тобто нам, мешканцям України, ніхто «умов» забезпечувати не збирається, а їм – будь ласка! Скільки буде біженців - не сказано, але зрозуміло, що не два-три», - обурюється блогер Владислав Марків, який одним із перших знайшов документ.

Він побоюється, що багато хто з цих біженців або виявляться прихильниками радикального ісламу, «відвертими бойовиками», або просто некультурними люмпенами на кшталт того нелегала з Камеруну, який нещодавно зґвалтував у Києві студентку, не змирившись із відмовою.

Тієї ж думки про східних гостей дотримується політичний аналітик із Києва Валентин Гайдай.

«Буквально 5-6 днів тому з'явилася інформація, що під Києвом нелегал із Камеруну зґвалтував дівчину. Цілком можливо, що через цей резонанс документи про те, що ми таки приймаємо нелегалів з ЄС, зникли з сайту міграційної служби. Якщо це так, то незручно виходить - Європа нам посилає мігрантів з Африки та Азії, ми утримуємо за народний рахунок, а вони при цьому ґвалтують наших дівчат. Звісно, ​​європейців ці проблеми не турбують. Але наша влада, йдучи на поводу у Заходу, на жаль, продовжує класти на вівтар інтереси України, благополуччя та безпеку українців», - написав він у Facebook.

ТАЄМНИЙ ЗНИК

Щойно у соцмережах почали розміщувати скани наказу ГМС, документ таємниче зник із сайту. А ухвала Кабміну, на виконання якої цей наказ видали, взагалі не з'являвся на онлайн-ресурсі уряду.

«Не шукайте ці документи в електронних базах – вони звідти безслідно зникли за перших запитів від ЗМІ та небайдужих громадян після чергового зґвалтування українки африканцем. Типу - витівки хакерів. Навіщо хакерам знищувати міграційні документи – незрозуміло. Зрозуміло, що в обмін на макроекономічну допомогу, обіцяну Євросоюзом (1,3 млрд. євро), ми взяли на себе «підвищені зобов'язання». До речі, видалення документа – це ще гірше, ніж його ухвалення. Бо відкрито визнане може свідчити про дурість чи цинізм. А ось приховане це, напевно, підлість», - так прокоментував на своїй сторінці цей інцидент журналіст Дмитро Джангіров.

Підкилимні домовленості з ЄС цілком можливі: посол Мельник активно «випрошує» у Німеччини зброю для захисту від вторгнення сусідів, а ФРН найбільше страждає від напливу непрошених гостей. Європейська привітність зменшилася у німців за останні роки: сплески злочинності, зокрема, насильства над жінками, зовсім не тішать культурних європейців. І ось представникам одразу кількох великих партій прийшла ідея організувати перетримку для мігрантів в Україні. Країна велика, розташована недалеко, потребує допомоги зброєю та грошима. Чому б не відсипати їм трохи благ в обмін на допомогу з цією навалою біженців? Цілком можливо, що саме це обговорювали за зачиненими дверима у Києві наша влада та Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, яка у лютому прибула до нас у країну з візитом.

ПЕРЕОБЛАДУЄМО ТЮРМИ?

У віддаленому наказі йдеться про транспортування та охорону біженців. Найімовірніший варіант: до нас привезуть тих, хто ще намагається прорватися до Європи через Білорусь та Польщу. Можливо, організують перекидання «надлишків» із Туреччини, яка вже погодилася за чималі європейські гроші влаштовувати на своїй території фільтраційні табори.

Зараз у нас діє лише три пункти розміщення біженців – під Києвом у Яготині, в Одесі та Закарпатті (Мукачево). Судячи з наказу ГМС, географію значно розширять. Біженців розмістять у Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Чернівецькій та Львівській областях. Де взяти приміщення? Найімовірніше, реалізують план МВС та Мін'юсту щодо переобладнання виведених з експлуатації в'язниць та СІЗО.

Раніше влада оприлюднила попередній кошторис на капремонт та перепрофілювання двох виправних колоній під центри для прийому мігрантів, і вийшло близько 100 мільйонів гривень. Щорічні витрати на утримання біженців у цих установах – 264 мільйони гривень. Якщо подібні центри відкрити по всій країні, то банкет обійдеться ще дорожче. Європа, цілком імовірно, готова компенсувати такі витрати в обмін на вирішення проблем із мігрантами. Проте, знаючи рівень корупції в нашій країні, можна прогнозувати, що у справу піде не більше половини виділеної суми: решта осяде у кишенях «слуг народу» та їх наближених.

За даними Держкомстату, за 11 місяців 2021 року в Україну приїхало на 12 тисяч більше мігрантів, ніж 2020-го. Політолог Олена Дяченко припускає, що ці цифри сигналізують про негласний старт проекту з прийому біженців.

«Тепер цілком зрозуміло, з якою метою у грудні минулого року парламент України ухвалив зміни до закону «Про громадянство», які дозволяють особам без громадянства подавати заяви про натуралізацію вже через 3 роки (раніше було 7). А визнання їхнього статусу осіб без громадянства Міграційна служба успішно розпочала з березня 2021 року після ухвалення Постанови Кабміну «Про деякі питання визнання особою без громадянства». Бажання влади сподобатися європейцям, взявши на себе частину їхнього міграційного вантажу, як мінімум незрозуміло: ми стимулюємо відтік кваліфікованих трудових ресурсів та вкладаємо бюджетні кошти у нелегальних мігрантів, які не планують інтегруватися в українське суспільство», - написала Дяченко у своєму телеграм-каналі.

На думку експерта, Україні треба брати приклад із сусідньої Польщі, де наплив близькосхідних мігрантів вважається загрозою національній ідентичності. Чи дослухаються до цих здорових думок на Банковій — велике питання.

Джерело: NEW KOBZAR

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 74)

КОМЕНТАРІ