Популярні весільні традиції в Україні

Популярні весільні традиції в Україні

11.02.22 16:10 12 863

Весілля – уже саме по собі прекрасне дійство, наповнене радістю та сподіваннями. Цей обряд означає зародження початку нового сімейного життя, тому кожен із нас чекає його з нетерпінням, адже ж, головна задача людства – продовжити рід. Україна, як нація, багата на обряди та традиції, і головний день у житті молодих людей не обійшла стороною, тому і шлюбна церемонія рясніє важливими дійствами.

Якщо чесно, то сучасні весілля кардинально відрізняються від класичних, і на сьогодення день нема чітких правил того, які саме обряди мають бути, а які ні, кожен може вибрати сам. Крім старовинних є ще ті, які стали відомими не так давно, та вже здобули широку популярність. Якщо ви готуєтесь до весілля, то дана стаття стане вам в нагоді і допоможе трішки розібратися в актуальних весільних дійствах, а все для цього необхідне можна вибрати, відвідавши весільну майстерню Vizzara.

Список самих популярних традицій на українських весіллях:

  • Обмін обручками. Сама головна традиція, яку зазвичай ніхто не пропускає, тим паче, тепер для цього випускаються спеціальні маленькі весільні подушечки з гарним декором у вигляді бантиків, намистин, квіточок и не тільки.
  • Обряд «Сімейне вогнище». Суть в тому, що молодята запалюють свічку від свічок батьків. Це и не тільки гарно, але і символізує тепло та сімейний затишок, переймання традицій від старшого, мудрого покоління, та й просто знак щастя та удачі, правда, для даного дійства необхідно мати спеціальні весільні свічки https://vizzara.com.ua/uk/dir_svechi_podsvechniki/.
  • Обсипання молодят пелюстками квітів, зерном, монетами та цукерками. Пелюстки зазвичай кладуть у гарний кошик або пакетик, і перед молодятами йде маленька дівчинка у білій сукенці, що символізує янголя, та розсипає штучні або живі пелюстки. Зерно та монети прийнято класти у задекороване сито, як правило, обсипають наречену та нареченого батьки на знак благополуччя, процвітання та здорового потомства.
  • Обмін клятвами. Одна із найбільш зворушливих частин весільної церемонії. Саме головне – щоб ваші слова були щирими та добрими, а аби гарно вийшло, то підготуватися слід завчасно.
  • Пісочна церемонія. Доволі нова для України традиція, яка прийшла з гавайських островів. Суть полягає в пересипанні різнокольорового піску у спеціальну вазу. Пісок змішується, утворюючи неймовірну композицію, як і перетинаються долі наречених.
  • Кидання букету та підвязки. Напевно, дана традиція не потребує особливої презентації.

Крім цього, ніхто не відміняв весільний рушник, весільне шампанське https://vizzara.com.ua/uk/shampanskoe-svadebnoe/, дівич-вечір та парубоцький вечір, розрізання торту, перший танок молодят та танець нареченої з батьком нареченого.

Весілля в різних стилях – Свято за твоїми правилами!

З кожним роком популярності набуває індивідуальне весілля, або весілля в різних стилях. Хтось обирає стиль «рустик», а хтось віддає перевагу традиційному українському весіллі з короваєм, вишиванками, віночками та коралами. Можна організувати свято в ретро-стилі або вечірку на берегу моря, обрати старовинний замок для проведення церемонії чи природу.

На сьогодення ви завжди можете втілити свої самі сміливі фантазії у яскраве свято, тим паче, відвідавши весільний салон підберете все для цього необхідне.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 91)
Попередня новина: У Тернополі на проїжджих ...
Наступна новина: Лідія Таран,Валерія ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
pavloaye - 11.02.22

Хм ... У кожного Абрама своя програма.

аватар країна
noname449 - 11.02.22

Пора автору памятник поставить при жизни. Кто за?

аватар країна
yablevanulfu - 11.02.22

лучше и не скажешь

аватар країна
Uspela - 11.02.22

Дуже пізнавально. Дякуємо.

аватар країна
Masaaq - 11.02.22

Ух ти :) Здорово як!

аватар країна
Mikle1990 - 11.02.22

Хм ... У кожного Абрама своя програма.

аватар країна
fuckualice - 11.02.22

лучше и не скажешь

аватар країна
CATLINK - 11.02.22

Благодарствую, полезная вещь.

аватар країна
Criket24 - 11.02.22

Хороша стаття, дізнався багато нового!)

аватар країна
Mrhyde47 - 11.02.22

Портал просто супер!

аватар країна
Mekaniac - 11.02.22

Хе-хе, мой первый коммент :)

аватар країна
Hersboy - 11.02.22

поміняй назву домену