Лідія Таран,Валерія Ковалінська виконали бажання дівчинки,котра втратила зір,— навчатись і слухати казки

Лідія Таран,Валерія Ковалінська виконали бажання дівчинки,котра втратила зір,— навчатись і слухати казки

11.02.22 16:12 13 956

Маленька та сонячна Віка Турик родом з м. Звенигородка (Черкаська область).  Дівчинці днями виповнилося 6 років, більшу частину з яких вона бореться за можливість бачити навколишній світ. Коли малечі було 8 місяців — її удочерила молода сім’я. Мама дівчинки каже — щойно побачила Віку, щось кольнуло в серці. Віка росла щасливою, улюбленою дитиною! І здавалося б, що все добре... Але сталося лихо — тато Вікторії зник безвісти в АТО, де служив. 

Після цього удару стався ще один — у 1,5 роки дівчинка несподівано почала втрачати зір. А минулого року лікарі знайшли пухлину в голові малечі... Було проведено 2 операції, але поліпшення так і не настало. Внаслідок ускладнень у Віки повністю зник зір. За прогнозами лікарів дівчинці доведеться навчитися жити із цим…

Попри все Віка не втратила жаги до навчання! Найулюбленіше її заняття — читання та рахунок. У свої роки вона легко може порахувати до 100, а ще вигадує власні казки! Поруч з дівчинкою завжди є бабуся, Тетяна Василівна, яка підтримує її, розповідає історії, навчає та грає. Віка з бабусею мріяли про планшет, щоб було простіше навчатись. Їхнє фінансове становище не дозволяє придбати гаджет — дідусь Віки хворіє на онко, і всі гроші в сім'ї витрачаються на ліки…

Мрія Вікусі здійснилася в її день народження! Чарівники влаштували сюрприз! Кураторка руху «Здійсни мрію», Лідія Таран, відправила на місію волонтерку проєкту та ведучу «Проспорт» — Валерію Ковалінську. Разом з Оленою Мацібох, партнеркою з благодійного фонду «Крона», Валерія прийшла привітати малечу до лікарні. Із собою привезли подарунки: новенький планшет, куди завантажили аудіокнижки та розвиваючі ігри для дітей з проблемами зору. Також домовилися з педагогом, яка буде займатися з Вікою, навчати шрифту Брайля.

Зворушена дівчинка обережно на дотик вивчила пакунок з планшетом, розгорнула його. Вже через кілька хвилин Віка засвоїла гаджет і разом зі своєю новою «подружкою» — плюшевою мавпочкою, слухала казку. На питання про що вона мріятиме далі, відповіла: «Я хочу скоріше вилікуватися, повернутися додому, вивчитись і народити дітей».

«Історія Вікусі — складна, моментами болісна… але повна добра, віри та сонячного світла! Дівчинка, яка не втратила здатність мріяти, вірити попри жорстокі обставини — натхнення для усіх нас! Попереду у Віки та родини — довгий шлях, але я вірю, що все буде добре! Долучайтесь до нашого руху і допомагайте подарувати малечі миті щастя!», — поділилась Лідія Таран, кураторка «Здійсни мрію». 

Нагадаємо, нещодавно в Охматдиті відбулись Уроки мрій. В гості до малечі завітала Лідія Таран. Разом з Лідою дітлахи вчились вчитись мріяти, малювати свої бажання, робити їх видимими та надихатися вірою у здійснення.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 88)
Наступна новина: Преимущества покупки ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
iblyntic - 11.02.22

автору спасибі за пост !!

аватар країна
LastHipsterOfImperial - 11.02.22

ух ты как крууууууууууутооооооо))

аватар країна
SanekGondar - 11.02.22

Спасибо за статью

аватар країна
Tigrhelp - 11.02.22

Читаешь это и думаешь...

аватар країна
madmax52 - 11.02.22

Корисного багато знайшла для себе

аватар країна
ahalop - 11.02.22

Знайомий стиль ...

аватар країна
HeavyScience - 11.02.22

Короче, дело к ночи. После статьи реально разморило… Пошел спать.

аватар країна
Vladiashi - 11.02.22

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
Tyta23 - 11.02.22

чого струму не придумають ...

аватар країна
Plastion - 11.02.22

клас!

аватар країна
d9tl_d9tl - 11.02.22

Дуже дякую. Дуже корисна інформація

аватар країна
alexeeveev - 11.02.22

Очень интересно! Судя по некоторым откликам ….

аватар країна
lucky1234567 - 11.02.22

Вы Преувеличиваете.