Історія всесвітньо відомого брненда Citroen

Історія всесвітньо відомого брненда Citroen

14.02.22 13:33 16 747

Citroen - відомий французький бренд зі штаб-квартирою у культурній столиці світу Парижі. Компанія входить до складу автоконцерну Peugeot-Citroen. Нещодавно компанія розпочала активну співпрацю з китайською компанією Dongfeng, завдяки чому автомобілі марки отримують високотехнологічне оснащення.

У 1878 році в сім'ї Сітроєнів, що має українське коріння, народився Андре. Здобувши технічну освіту, молодий фахівець влаштовується на невелике підприємство, що робило запчастини для паровозів. Майстер поступово розвивався. Накопичений досвід та хороші управлінські здібності допомогли йому здобути посаду директора технічного відділу на заводі «Морс».

У роки Першої світової війни завод займався створенням снарядів для артилерії французької армії. Коли бойові дії закінчилися, начальнику заводу довелося визначитися з профілем, оскільки зброя вже не була такою прибутковою. Андре не розглядав серйозно шлях автовиробника. Однак він чудово розумів, що ця ніша може бути дуже прибутковою.

Плюс, у професіонала вже був достатній досвід роботи в механіці. Це спонукало його ризикнути та дати новий курс виробництва. Бренд був зареєстрований у 1919 році, а назву отримав на честь ім'я засновника. Спочатку він думав про створення високопродуктивної моделі автомобіля, але його зупинила практичність. Андре чудово розумів, що важливо не просто створити автомобіль, а дати покупцеві щось доступне. Щось подібне робив його сучасник Генрі Форд.

Емблема

В основі емблеми було обрано дизайн подвійного шеврона. Це спеціальна шестерня з V-подібними зубами. Патент виготовлення такої деталі був оформлений засновником компанії ще 1905 року.

Товар мав великий попит, особливо у великовантажних автомобілях. Найчастіше замовлення надходили від суднобудівних компаній. Наприклад, знаменитий "Титанік" мав шевронні шестірні у деяких механізмах.

Коли автомобільна компанія була заснована, її засновник вирішив використати дизайн власного винаходу – подвійний шеврон. За всю історію компанії логотип змінювався дев'ять разів, однак, основний елемент завжди незмінним. В автомобілях також використовується подвійний шеврон, тільки його краї складають букву S, а поруч буква D ставав одним і тим же.

Пропонуємо Citroen купити у офіційного дилера в Україні. На сайті запропоновані різні оновлені моделі з фотографіями та актуальними цінами. Також є професійна підтримка менеджерів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 81)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
enbilulugugal - 14.02.22

чего тока не придумают...

аватар країна
Ruitrein - 14.02.22

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.

аватар країна
rebornz - 14.02.22

Мені сподобалося!

аватар країна
Cypressman - 14.02.22

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?

аватар країна
syschik - 14.02.22

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
BigNapas - 14.02.22

Это — глупость!

аватар країна
bessoniza - 14.02.22

я вже писала про це в своєму блозі

аватар країна
Kurraj - 14.02.22

я в захваті від Вашого стилю

аватар країна
kkkus - 14.02.22

Було цікаво почитати !!!

аватар країна
DanielParsa - 14.02.22

Пожал бы руку автору, и дал по морде всем его ненавистникам.

аватар країна
Bezotvetstvennost - 14.02.22

Все четко и по делу. Хорошо написано, благодарю.

аватар країна
Ptenchic - 14.02.22

Супер! Автору - респект:)

аватар країна
alexgutnikov - 14.02.22

Умные вещи говорит автор!

аватар країна
kupiros - 14.02.22

Спасибо за интересный материал!

аватар країна
LRG_panda - 14.02.22

Я присоединяюсь ко всему выше сказанному.

аватар країна
d9tl_d9tl - 14.02.22

Мне понравилось!