Україну кинули на передову та забули як страшний сон

Україну кинули на передову та забули як страшний сон

15.02.22 23:25 0 1435

Минулих вихідних знову ознаменувалися провокаціями проти нашої країни. Причому образливими та дивними, можливо, що обійшлися без кремлівського замовника.

Наприклад, у сонячній Молдові напередодні всіх закоханих знову зібралися активісти та влаштували акцію в стилі кримінальної драми "Паперовий дім" біля посольства України. Учасники акції, які тримають плакати з гаслами «Немає війні!», «Війна-зло!», «Молдова – нейтральна країна!», почувалися вільно та безпечно. Звісно, ​​поліції до них справи немає, навіть документи не перевірили.

Мітингувальники радісно сканували: "Ваша війна – не наша справа!".

ось що дивно, буквально наступного дня, 14 лютого, Майя Санду зробила заяву, де по суті цитувала гасла демонстрантів. Пані Президент Молдови ледь не відкрито демонструє лояльність Москві після всіх міркувань про свою відданість європейським цінностям.

Ще веселіше було у Белграді. Людина 50 чітко розгорнули плакати з гаслами біля посольства України в Сербії (і чомусь портрет маршала Толбухіна, який відбив Белград у 1944), почали скандувати гасла та позувати на камери журналістів. При цьому, за аналогією з Молдовою, вони теж не викликали найменшого інтересу у правоохоронців.

А потім у сербських медіа пройшла чутка, що опинилися хлопці у нашого диппредставництва взагалі без допомоги росіян, а завдяки нашому послу в Республіці Сербія. Цей високооплачуваний красень прийшов виступати до Сербського парламенту – Скупщини, де, зі властивою команді Зеленського безпосередністю, нахамив депутатам, назвавши їх агентами Путіна і лаяв за відмову підтримати Україну та США. Зрештою його вигнали з парламенту, а потім ще й зайшли відвідати...

Втім, у Словаччині за нашого після минулого тижня взагалі поглумилися над українським прапором. Тож у нас немає друзів у Східній Європі. І, хочемо ми цього чи ні, багато в чому подібна ситуація – «заслуга» нинішнього глави МЗС, яке разом зі своїми співробітниками охопило вже всіх сусідів. І це в той час, коли путінські клеврети терпляче чухають угорського лідера Орбана за вушком і показують йому карту Закарпаття, а Санду нагадують про те, які проблеми Молдова має через дії України з будівництва гідроспоруд на Дністрі.

Що далі? Польща підтримує Україну лише тому, що Росія реально загрожує цілісності. Але де гарантія, що ще якийсь наш недодипломат не скаже щось про нашого найбільшого західного сусіда? Тим більше, будемо чесні, суперечностей із Варшавою у Києва дуже багато, а звернення панів із простими «заробітчанами» залишає бажати кращого. І зараз усе залежить від дипломатичності пана Куліби. А то як би нам не побачити «антиввоєнний мітинг» у Варшаві, а пана Качинського в Москві, де Путін та його приснові розповідатимуть польському Президентові про Львів та інші «споконвічно польські» землі!

Джерело: NEW KOBZAR

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 84)
Попередня новина: Єднання наввипередки: як ...
Наступна новина: Где взять микрокредит?

КОМЕНТАРІ