Нерухомість на гірськолижних курортах

Нерухомість на гірськолижних курортах

17.02.22 09:13 4 737

Зимові види спорту завжди були популярними поміж українців. А відпочинок на гірськолижних курортах завжди був затребуваним видом зимової відпустки. Гори дають людині всі переваги чудового курорту: свіже повітря, чудову природу та заряд бадьорості від активного відпочинку.

Гірськолижний курорт у українця найчастіше асоціюється зі схилами Буковеля. Сьогодні гірськолижні курорти можуть запропонувати всю різноманітність розташування, інфраструктури, послуг та цін на місцеву нерухомість. І якщо більшість покупців житла біжить від зими на сонячні узбережжя, є й такі, які розглядають гори та сніг як вигідні об'єкти інвестування, наприклад, купують нерухомість в Яремче.

Снігові інвестиції: що потрібно знати?

Купити нерухомість на гірськолижному курорті має сенс не тільки затятим шанувальникам лиж або сноубордингу. Така "зимова" нерухомість може бути розглянута як об'єкт інвестування. Проте, щоб така інвестиція справді стала вигідною, потрібно дуже виважено підійти до вибору конкретного варіанту.

Ринок нерухомості на зимових курортах пропонує потенційним покупцям найрізноманітніші об'єкти – як житлові, так і комерційні. Найбільш популярним житлом у горах є апартаменти у шале, котеджі, міні-віли, а також студії та квартири у житлових комплексах. Великих інвесторів цікавлять і комерційні пропозиції – готелі та міні-готелі.

Залежно від особистих уподобань покупця можна вибрати як будиночок у відокремленому містечку з розслаблюючою атмосферою, так і, навпаки, житло в самому "серці" курорту. Тихий відпочинок буде забезпечено у житлових комплексах, розташованих далеко від центру курортного містечка. Такі комплекси, як правило, оснащені необхідною для відпочинку інфраструктурою – спа та фітнес центрами, басейнами, барами та ресторанами. А обравши нерухомість неподалік підйомника, власник отримує доступ до активного нічного життя курорту. Чим ближче об'єкт розташований до підйомника, тим вища його вартість та орендні ставки.

Чинники, що впливають на вартість місцевої нерухомості, - це близькість до ресторанів, магазинів та інших об'єктів інфраструктури, тривалість сезону і найголовніший - відстань до витягу. Чим ближче об'єкт розташований до витягу, тим вища його вартість та орендні ставки.

Також експерти ринку радять покупцям вибирати нерухомість у населених пунктах, розташованих не в самих горах, а на відстані 1-2 год. їзди від них. Річ у тім, що у високогірних районах вартість утримання житла досить висока, як і часто необхідність ремонту такої нерухомості.

І найголовніше, про що варто подумати потенційному інвестору, можливість здавати нерухомість в оренду на період його відсутності. У середньому дохід від оренди такого житла зможе становити 3-5 % річних.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 86)
Попередня новина: Куда обращаться,когда ...
Наступна новина: Что нужно помнить перед ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
mariogif - 17.02.22

Цепляет, отлично написано!

аватар країна
Furthr - 17.02.22

Дякую за статтю

аватар країна
SeriousBlackCat - 17.02.22

ИМХО сенс розкритий від А, до Я, автор вичавив все що можна, за що йому респект!

аватар країна
Roverpatsan - 17.02.22

5ка! Отличный пост!