У Тернополі провели заходи з вшанування пам'яті полеглих воїнів-афганців

У Тернополі провели заходи з вшанування пам'яті полеглих воїнів-афганців

19.02.22 12:04 0 373
15 лютого минає 33-та річниця виведення військ з Афганістану. Цього дня також відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

З цієї нагоди у Тернополі в парку Національного відродження відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям.

Віддати шану полеглим Героям прийшли представники місцевої влади, військовослужбовці, родини полеглих Героїв та громадськість.

«Кожного року 15 лютого ми вшановуємо подвиг українців, які воювали на території інших держав. Війна в Афганістані - це трагедія сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати. Через пекло «Афгану» пройшло понад 1700 наших краян з Тернопілля. Ми маємо про це пам’ятати, - відзначає міський голова Сергій Надал.- Ця війна виховала справжню військову еліту. «Воїни-афганці» одні з перших вийшли на Майдан, брали активну участь у найжорстокіших протистояннях, будучи «спецназом» Самооборони, добровільно вирушили захищати Україну на Схід. А «афганці» готові бути на передовій та захищати рідну землю від московського агресора. У цей день складаємо щиру молитву за Героями афганської війни. Висловлюємо слова шани, вдячності поваги ветеранам-афганцям. Слава Україні».

Нагадаємо, напередодні міський голова спільно з головою Тернопільської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Романом Храпцьо вручили героям-афганцям нагородні знаки, медалі і цінні подарунки.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 18-20 лютого у ...
Наступна новина: Тернополянин Сергій Кіналь ...

КОМЕНТАРІ