У закладах освіти Тернопільської громади проходять навчання з екстреної евакуації дітей у випадку надзвичайної ситуації

У закладах освіти Тернопільської громади проходять навчання з екстреної евакуації дітей у випадку надзвичайної ситуації

19.02.22 11:23 0 359
На виконання розпорядження міського голови, 17 лютого у дошкільних навчальних закладах та школах Тернопільської міської територіальної громади проходять спеціальні навчання з метою вдосконалення практичних навичок з екстреної евакуації у випадку надзвичайної ситуації.

«У зв’язку із можливою російською агресією у місті проводять ряд додаткових безпекових заходів, серед яких - підготовка дорослого населення, а також підготовка наймолодших тернополян. Зокрема, у Тернополі та в усіх селах, які належать до Тернопільської громади, відбувся загальноміський захід – навчальна евакуація учнів зі шкіл та дитячих садочків у випадку надзвичайної ситуації, – розповів Сергій Надал. – Це робиться з метою відпрацювання на практиці як реально відбуватиметься вихід людей з приміщення та наскільки готові приміщення для укриття. До цього, зокрема, мають бути готовими і керівництво школи, і вчителі, і діти».

Для перевірки укриття та злагодженості дій під час навчальної евакуації учнів та вчителів, міський голова долучився до інструктажу, який проходив 17 лютого у Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

«Приємно бачити високий рівень організації у цій школі - вчителі виходили по черзі, виводили з собою дітей, розміщали їх одразу в укриттях, де є передбачені усі необхідні умови: питна вода, туалетні приміщення, місця для сидіння. Сподіваємось, ми не будемо використовувати ці приміщення і навички з евакуації ніколи, але така практика є корисною, щоб під час екстреної евакуації не було хаосу і все відбувалось злагоджено та згідно з інструкціями».

Додамо, окрім інструктажу для дітей щодо правил поведінки під час надзвичайної ситуації та поводження з незнайомими предметами, подібні навчання будуть проведені у Тернополі і для керівників ОСББ.

Окрім того, усі охочі тернополяни зможуть пройти навчання з надання домедичної допомоги - як рятувати поранену або травмовану людину до приїзду бригади медичної допомоги.

Для ознайомлення жителів Тернопільської громади, доступний також методичний збірник «У разі надзвичайної ситуації або війни».

Закликаємо громадян зберігати спокій, а при панічних настроях чи відчутті тривожності, телефонувати на безкоштовну Лінію довіри, яка діє при управлінні сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради.

Телефони фахівців «гарячої лінії», які нададуть кваліфіковану психологічну допомогу: (0352) 433100, +38(098)1747741.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 899 осіб одужали від ...
Наступна новина: У День єднання в ...

КОМЕНТАРІ