Переваги сталевих холоднокатаних листів

Переваги сталевих холоднокатаних листів

23.02.22 19:45 8 1017

Сталеві холоднокатані листи є одним з видів сортового прокату. До речі, придбати високоякісний лист стальний можна на сайті https://metal-m.com.ua/section/listovoy-metalloprokat. Вони виготовляються із сталі за допомогою методики холодного катання. Це провадиться наступним способом. Сталь, виготовлена  за допомогою гарячої прокатки, піддається травленню. Після цього проводиться процес холодної прокатки, який може бути поєднаний з обтисканням. Обтискання ще називають дресируванням листів.

Таким чином, отримують листи сталі товщиною, яка не перевищує 5 мм з гладкою та рівною поверхнею. Надалі вони розкриюються на стрічки або розрізаються на менші аркуші для транспортування до споживача. Також листи холоднокатані є заготовками для оцинкованих листів, білої жерсті, листів, що мають полімерне покриття, покрівельного заліза та профнастилу. Застосовують їх досить широко та у будівництві. Вони доставляються на будівельні майданчики, виготовлені у вигляді рулонів та стрічок. Області застосування листів не обмежуються лише названими. Вони також можуть використовуватися у високоміцних стяжках.

Холоднокатані листи мають ряд переваг у порівнянні з іншими видами прокату. Крім більш високих споживчих характеристик та якостей, вони мають різноманітніший сортамент. При цьому вибрати холоднокатані сталеві листи досить просто, якщо відома область їхньої подальшої експлуатації. Недоліком холоднокатаних листів багато споживачів вважають її ціну, яка є вищою, ніж вартість гарячекатаних листів зі сталі. Тим не менш, вона повністю виправдовується високими експлуатаційними характеристиками, якими має цей вид прокату.

Усі вимоги до виробів даного типу, виготовлених методом холодного прокату, викладаються у відповідному ГОСТ 19904-90. У цьому документі передбачені також необхідні фізичні та експлуатаційні характеристики листів, стандартизація виробів за певним рядом параметрів. Розрізняють тонколистові та товстолистові листи. Залежно від характеру обробки їх можна розділити на необрізні та з обрізаною кромкою. Відрізняється точність їх обробки. Вона може бути високою, середньою та низькою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 72)
Попередня новина: Преимущества покупки ...
Наступна новина: Польза для здоровья ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
gerbert_acevedo - 23.02.22

Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.

аватар країна
Coxacola - 23.02.22

Коротше, справа до ночі. Після статті реально розморило ... Пішов спати.

аватар країна
ultimaa - 23.02.22

прочитала с удовольствием

аватар країна
stanislauskiy - 23.02.22

Невероятно красиво!

аватар країна
meonoeek - 23.02.22

я вже писала про це в своєму блозі

аватар країна
prooxy - 23.02.22

прочитала з задоволенням

аватар країна
tommybar - 23.02.22

я уже писала об этом в своем блоге

аватар країна
the8xx8 - 23.02.22

Блог супер, побільше б таких!