У Рівненській області державні зрадники та диверсанти сидітимуть довічно

У Рівненській області державні зрадники та диверсанти сидітимуть довічно

13.03.22 08:05 0 573
Верховна Рада України прийняла ряд законів, якими посилила кримінальну відповідальність за скоєння злочинів у воєнних час, забезпечила безперебійне функціонування судової системи, дозволила судам та органам прокуратури належним чином здійснювати документування військових злочинів російської федерації, що неодмінно надасть нам можливість у подальшому звернутися до міжнародних трибуналів та міжнародних судів.

Зокрема, згідно із новоприйнятим Законом України за державну зраду та диверсію (ст. 111, ст. 113 КК України) в умовах воєнного стану встановлюється максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років або довічне ув'язнення, з обов'язковою конфіскацією всього майна злочинця. Також передбачена заборона на будь-яку амністію до осіб, які скоїли державну зраду та диверсію.

Також посилюється покарання за мародерство - привласнення чужого майна на полі бою або використання трагічних обставин, бойових дій для власної наживи шляхом пограбування людей, в тому числі вбитих або поранених. Зокрема, за такі злочини передбачається позбавлення волі на строк від 5 до 15 років в залежності від тяжкості скоєного злочину. Також за вчинення мародерства на полі бою особа буде покарана на строк від 5 до 10 років позбавлення волі.

Крім того, Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо додаткового регулювання забезпечення діяльності правоохоронних органів у складних умовах воєнного стану удосконалює ряд процесів. Зокрема, у разі виникнення об'єктивної неможливості судом здійснювати свої повноваження керівнику відповідної прокуратури надаються деякі повноваження слідчого судді щодо забезпечення проведення досудового розслідування, продовження строків, а також обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк до 30 діб по визначених статтях, тісно пов'язаних із скоєнням військових злочинів.

Наголошуємо, ці повноваження – лише на період дії воєнного стану та лише у разі об'єктивної неможливості судом здійснювати свої повноваження.

Разом переможемо!

Слава Україні!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі правила ...

КОМЕНТАРІ