Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала медичне обладнання від благодійників з міста-партнера Хожув

Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала медичне обладнання від благодійників з міста-партнера Хожув

20.03.22 08:24 0 506
Іноземні міста-партнери та наші побратими продовжують активно допомагати та надсилати гуманітарну допомогу Україні. 19 березня черговий гуманітарний вантаж від благодійної організації з польського міста Хожув отримала Тернопільська лікарня швидкої допомоги.

« лікарня швидкої допомоги отримала сучасне та дуже потрібне для нас обладнання загальною вартістю майже 500 тис злотих. Ці засоби призначені для лікування хворих, що перебувають у травматологічному відділенні лікарні, а також для нейрохірургічного та хірургічного втручання. Зокрема, це пластини, імпланти, інструменти, ліки, які використовуються для надання екстреної медичної допомоги та проведенні складних операцій», – зазначив Сергій Надал. - Я особисто дякую Президенту міста Хожув Анжею Коталі та керівнику благодійної місії пану Іреніушу Кані».

Як розповіли у лікарні швидкої допомоги, заклад уже зараз приймає поранених з кульовими ранами. Це переселенці, які, тікаючи, зазнали поранень, переломів та інших травм. Тому такі медичні засоби є дуже потрібними для лікувального закладу.

На в Україні основні постачальники подібного обладнання знаходяться у Києві та Харкові, а через воєнні дії медичні заклади фактично відрізані від необхідних матеріалів. Тому у лікарні запевняють, що готові ділитися отриманим медичним інструментарієм і для потреб інших медзакладів.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ